פרפור

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

17/05/2015 | 22:04 | מאת: שירי

לפני כחודשיים התחלתי להרגיש הפרעה בקצב הלב שהתבטאה בפרפור. נשלחתי על ידי רופא המשפחה לבדיקת אקו לב, שיצאה תקינה ולבדיקת הולטר. במהלך התקופה שעד ביצוע הבדיקות התחלתי לקחת קרדילוק במינון של 2.5 מ"ג (חוץ מאשר כ-24 שעות לפני הרכבת ההולטר ועד סיום המבדק). תוצאות ההולטר הינם: קצב בסיסי: סינוס. מהירות מינימלית 61 לדקה, מהירות מכסימלית: 140 לדקה, מהירות ממוצעת 85 לדקה. הפרעות חדריות: נצפו בסה"כ 344 VPBS עם קטעי ביגמיניה וזוג אחד ללא VT. הפרעות על חדריות נצפו בסה"כ 6 APBS . במהלך הבדיקה נצפו 1 SVT שש פעימות במהירות של עד 135 פעימות לדקה ללא AF. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים ב ST לא נצפו. נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה. מה זה אומר מבחינתי בעניין אורח חיי ונטילת קרדילוק קבועה. האם יש סכנה במצבי? האם לנהל אורח חיים רגיל? אני צועדת צעדה ספורטיבית, האם היא רצוייה? האם עלי ללכת לבדיקה אצל קרדיולוג מומחה להפרעת קצב? (רופא המשפחה שלי טוען שלא). תודה רבה, שירי

שלום שירי, בדיקת הולטר לא נראית מאיימת. צריך לקחת בחשבון שבדיקה היא רק 24 שעות ולא תמיד מופיעים כל האירועים של הפרעות קצב. אני בכל זאת ממליץ לפנות לרופא קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג (רופא מומחה בטיפול בהפרעות קצב). חושב שכדאי להמשיך לקחת קרדילוק למניעת ההפרעות. לגבי פעילות ספורטיבית - קשה להגיד משהו ספציפי כי לא ברור האם הפרעות קצב שנצפו בהולטר קשורות למאמץ פיזי? שוב, לא נראה לי שהפרעות קצב שנצפו בהולטר הן מסוכנות.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים