פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

28/01/2015 | 14:00 | מאת: רועי

שלום דר אני בן 30. אני בעיקרון בחור שסובל מחרדה מגיל צעיר. לפני 8 שנים בערך החרדה החמירה לי מאוד. יש לציין שאני הייתי ועדיין לא ללא טיפול תרופתי. חרדות חולשה דופק מהיר מעל 100 לפעמים 160 ככה בתוך שינה ואחרי זה יורד וחוזר לעצמו. באותה תקופה החלו גם אירועים של דופק לא סדיר..שבאקג אובחן כפירפור פרוזדורים שאחרי מספר שעות חוזר לקצב רגיל(סינוס). כיום אני עדיין באותו מצב לא ממש לוקח את הטיפול (ציפרלקס) לוקח דרלין להורדת הקצב המהיר..כמה פעמים ביום. ויש לי אירועים של פירפור פרוזדורים 3 פעמים בשנה בערך שחולפים מעצמם. השאלה שלי היא. האם הפרפור פרוזדורים גם קשור לכל מצב החרדה הזה. ? ובטיפול נפשי תרפותי יעלם כמו החרדה והדופק המהיר(טכיקרדיה) ? . או שזה הפרעה שנרכשה בלב ואין לה שום קשר לכל המצב החרדתי שאני עובר.? תודה רבה...

שלום רועי. יש מצב שמתח נפשי משמעותי יכול לגרום להפרעות קצב. אם ארועים של פרפור פרוזדורים מתרחשים רק 3 פעמים בשנה זה לא כל כך מסוכן. מציע לבצע בדיקת אקו לב ולבדוק תפקוד בלוטת התריס כדי לדעת האם הפרעות קצב לא קשורים למחלה כל שהיא. בהצלחה.

28/03/2015 | 18:34 | מאת: דן

שלום בן 30 בעניין דופק לב חזק (פלפיטציה) אני ממליץ לך על בדיקה אצל קרדיולוג בדיקת איקו לב דופלר הבדיקה שוללת מחלות לב . לא תמיד החרדה עושה עפרעות קצב , טכיקרדיה . מכוון אני סבלתי בעבר עם אותו מצב בסוף גילו אצלי מום מולד וזה נקרה ADS עברתי נתוח לב ותוקן המון ועדין סובל מטכיקרדיה עד היום עם טיפול תרופתי דרלין ומאז מס' שנים אני מטופל בדרלין . אני אמליץ לך על פרופסור קרדילוגיה מנהל מחלקת לב בבית חולים בלנסון פרופ' עסלי הוא מהרופאים הטובים בעולם גם מוקר בארץ , בזכותו היום אני חיי חיים טובים ונורמליים . אני ממליץ לכל אדם סובל מתופעה זו שיבדק ע"י רופא מומחה לנושא עצמו לא לזלזל בבריאות . בהצלחה .

מנהל פורום פרפור פרוזדורים