בעיית פירפורים

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

29/10/2014 | 15:22 | מאת: עליזה

שלום רציתי לדעת פרטים יותר על סגירת אוזנית בעקבות בעיית פרפור פרוזדורים האם כדי לבצע זאת ומהן תופעות הלוואי

שלום עליזה. אנשים שסובלים מפרפור עליות נמצאים בסיכון גבוה לארוע מוחי בשל הווצרות קריש דם בתוך עליה (פרוזדור) שמאלית ובעיקר באוזנית של העליה. חולים עם פרפור פרוזדורים נוטלים תרופות לדילול דם (קודמין, פרדקסה, וכו) כדי להמנע מהווצרות קרישים בתוך הלב. חלקם ממטופלים לא יכולים לקחת תרופות לדילול דם מסיבה זאות או אחורת בשל כך פיתחו מספר שיטות לסגירת האוזנית. היום יש אפשרות לסתום את האוזנים מבפנים ע"י "פקק". הפעולה מתבצעת בצנתור וללא חתך. הפעולה היא די בטוחה ויעילה. כמו כן ישנן אופציות אחרות כמו - טיפול ניתוחי בפרפור פרוזדורים מחתך קטן עם סגירת אוזנית. הניתוח יכול להחזיר קצב לב לקצב סדיר עם סבירות מאוד גבוהה. בהצלחה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים