קרית שמונה 22 חולון

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

19/01/2016 | 20:53 | מאת: מיכאל

שלום רב. אישתי בת 66 לאחר החלפת מסתם מיטרלי לפני כ-15 שנה. במעקב קבוע ומבצעת אקו כל שנה.בבדיקה האחרונה כל הפרמטרים כפי שהיו בעבר מלבד העליה השמאלית שגדלה (נרשם הגדלה קשה) 6.0 cm ביחס לאותו נתון בשנה שעברה שהיה 5.6 cm ואז נירשם הגדלה בינונית. מבקש לדעת מה המשמעות .

19/01/2016 | 20:57 | מאת: מיכאל

מבקש להוסיף שאישתי בפרפור קבוע זה מספר שנים

שלום מיכאל, מחלת מסתם מיטרלי הרבה פעמים מלווה בשינויים במדורי הלב וגם בהפרעות קצב כמו פרפור עליות. בדרך כלל למי שסובל שנים רבות ממחלה הזאת יש הרחבה של עליה שמאלית. וכמה שעליה יותר גדולה קשה יותר להחזיר קצב לקצב סדיר. כמו שהבנתי לאישתך יש פרפור עליות כרוני וגם מסתם מיטרלי תותב. היא חייבת לקחת Coumadin כדי למנוע היווצרות קרישי דם בתוך הלב. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים