פרפור פרוזדורים - פתאום

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

08/09/2018 | 23:06 | מאת: אני

שואלת בשביל בעלי, 70+ מטופל באלטרוקסין 2.5 מג כבר כ 10 שנה. דופק רגיל אצלו - 50-55 עלה לו הדופק ל110 והיו פלפיטציות. הלכנו למיון, ב ekg פרפור פרוזדורים. קבל eliquis 50*2. רופא משפחה רשם גם קרדילק 1.25 . עכשיו הדופק 48-50 והלחץ דם 90/55. למה צריך קרדילק בבקשה? ולמה גם קרדילק וגם אנלפריל ביחד? מה קורה עם בלילה יורד הדופק יותר מידי, כמו 40 ופחות? תודה רבה

שלום רב, קרדילוק מיועד למנוע הופעת פרפור פרוזדורים. הפעילות שלו - הורדת קצב לב. בנוסף הוא יכול להשפיע על לחץ דם. אנלפריל זו תרופה אחרת לגמרי. נוטלים אותה להורדת לחץ דם או כטיפול לאי ספיקת לב. אם דופק יורד מתחת ל 40-50 לא הייתי ממליץ לקחת את קרדילוק. כל תיקונים ושינויים בטיפול ממליץ לתאם עם רופא משפחה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים