פרפור פרוזדורים ומסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

16/08/2018 | 13:36 | מאת: דברת

עקב rheumatic heart disease מילדות נערכת מדי שנה בדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה. בבדיקה היום נמצא כמו בבדיקות האחרונות mild ms, mod mr והגדלה ניכרת של החדר השמאלי. אלא שהפעם נוסף גם פרפור פרוזדורים איטי במהלכה. מה המשמעות והאם החלפת מסתם יכולה לעזור במקרה כזה? מה לגבי פעילות גופנית? תודה

שלום רב, מחלב לב ריאומתית עם פריעה במסתמי לב היא מחלה ידועה כגורם סיכון להופעת פרפור עליתי. הפרפור מופיע בשל הגדלת עליות. בשלבים מוקדמי אפשר לטפל בפרפור ולהפוך אותו לקצב סדיר, אבל עם התקדמות של המחלה היפןך קצב יכול להיות בעיתי יותר ואז רופאים מקבלים החלטה לא התעקש להחזיר דופק לדופק סדיר- סינוס (Sinus Rhythm) אלה רק לשמור על דופק לא מהיר. אנשים עם פרפור עליות לא מוגבלים בפעילות גופנית עקב פרפור עצמו. לגבי המשך הטיפול יש מספר שאלות: האם להוסיף תרופות לדילול דם? האם כדאי לעשות היפןך קצב? אני מציע להיות בקשר עם רופא מטפל וקרדיולוג - אלקטרופיזיולוג בהצלחה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים