חוסמי בטא

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

18/12/2015 | 16:02 | מאת: ישראל

שלום בן 42, לא מטופל תרופתית (חוץ מלוסטרל) ייתכן ויש לי יתר לח"ד לא חמור, בחלק מהמדידות אני מקבל ערכים גבוהים, בהלק תקין. גם ההולטר לח"ד לא נתן תשובה חד משמעית. מה שכן, הבנתי שבלילה יש ירידה בלח"ד (DIPPER) שאלתי היא לא בתור המלצה טיפולית, גם הרופא לא ידע אם יש מקום לטיפול או לא. האם הנתונים דלהלן מאפשרים טיפול בחוסמי בטא או שזה שולל טיפול שכזה? (הדופק שלי גבוה יחסית, כנראה סטרס) בהולטר לב: הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II בשעה 07:14 (אני לא יודע אם ישנתי באותו הזמן) בהולטר שנעשה שנתיים לאחר מכן: הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 36 לדקה בשעות .הלילה והבוקר קראתי שמסוכן לטפל בחוסמי בטא אם יש הפרעת הולכה. כמו כן, חוסמי בטא מורידים דופק, מעבר לכך שבזמן שינה הדופק יורד כמו אצל כל אדם לפחות מ 60, ואם יש לי בשינה ברדיקרדיה זה עלול להיות מסוכן? תודה רבה

שלום ישראל, השאלה שלך לא בדיוק בנושא של הפורום הספציפי, אני לא קרדיולוג. אני מנתח לב ויכול לעזור בדברים שקשורים לטיפול כירורגי בהפרעות קצב. מציע לפנות לרופא מטפל או קרדיולוג. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים