כריתת האוזנית. מאפשרת הפסקת קומדין .בפ“פ כרוני

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

29/01/2017 | 05:21 | מאת: נתי

שלום. האם אחרי כריתת האוזנית.. מאפשרת הפסקת נטילת קומדין. במצב של פירפור כרוני. כמו כן. מה אחוז ההצלחה של צריבה. לחזרה לסינוס. בפירפור כרוני. בתודה.

שלום נתי. פרוצדורה של סגירת אוזנית או כריתת אוזנית אמורה להקטין סיכוי להיווצרות קריש דם בתוך עליה שמאלית. סגירת אוזנית לא מבטלת לגמרי אפשרות של ארוע מוחי. סגירת אוזנית בצנתור מיועדת לחולים שמסיבה זאת או אחרת לא יכולים לקחת קומדין. לחולים עם פרפור עליות אנחנו מבצעים אבלציה (צריבה) וכריתת אוזנית. אם חולה נשאר בקצב סדיר Sinus Rhythm יותר מחצי שנה מהניתוח ואין אינדיקציה אחרת לנטילת קומדין אנחנו מפסיקים טיפול בקומדין אך אם חולה עדיין בפרפור אנחנו ממשיכים לתת קומדין למרות זאת שאוזנית כבר איננה. הצלחה באבלציה ניתוחית מגיעה עד 85% חזרה לקצב סינוס. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים