חיסונים לתינוקות שנולדו בחול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

27/03/2016 | 22:16 | מאת: ברא

שלום וברכה. תינוקת שנולדה באירופה, כבת שנה וחודש, צפויים לשוב לארץ בקיץ, כשתהיה בע"ה כבת שנה וחמישה חודשים. תוכנית החיסונים שונה בארץ הלידה ולכן השאלות. 1. התינוקת לא חוסנה בחיסון כנגד צהבת A. האם ניתן ורצוי להשלים את החיסון הזה לקראת החזרה לארץ? עד איזה גיל ניתן לתת את החיסון הזה והוא יעיל? תוך כמה זמן מהשיבה לארץ אתה ממליץ לחסן, האם יש תקופה לאחר מתן החיסון שרק לאחריה נחשבים מחוסנים? 2. בגיל שנה לא מחסנים כאן כמו בארץ. בגיל שנה מחסנים כאן מנה רביעית נגד טטנוס דיפתריה פוליו שעלת (מחומש? )+ פרבנר, רק בגיל שנה וחצי מחסנים כאן ל MMR ואין חיסון נגד אבעבועות רוח. את החיסון של גיל שנה צפויה התינוקת לקבל בקרוב. השאלה היא לגבי החיסון של גיל שנה וחצי. - יש לנו אפשרות לתת את ה MMR לפני השיבה לארץ, בערך בגיל שנה וארבעה-חמישה חודשים ולהגיע לארץ מחוסנים בזה ללא אבעבועות רוח ואם ניתן אז להשלים את החיסון רק לאבעבועות בהגיענו לארץ, בסביבות גיל שנה וחצי. (האם רצוי והאם בארץ יש בכלל אפשרות לחיסון רק כנגד אבעבועות) - יש אפשרות להמתין עם כל החיסון של ה MMR והאבעבועות ולעשותו בארץ בסביבות גיל שנה וחצי (להגיע בתחילה לא מחוסנים לארץ) - יש כאן גלים של הדבקויות ב"אבעבועות", חשבתי לנסות לגרום להדבקה בינתיים או מילד חולה או מילד לאחר חיסון אבעבועות ובכך לגרום לחיסון טבעי. השאלה אם אין חשש שילד שכבר התחסן ב MMR ידביק בעוד דברים מלבד האבעבועות כאשר היא עדיין לא מחוסנת אז עדיף להימנע מכך? מה האפשרות העדיפה? שאלה אחרונה- מה הוא בעצם חיסון גיל שנה בארץ? האם יש רכיב שלא מניתי כאן רצוי לקבלו? תודה רבה!!

אנסה לענות על שאלותייך - בארץ מחסנים בגיל שנה חיסון ראשון MMRV - כלומר תוספת חיסון נגד וריצלה מעבר לחיסון נגד חצבת חזרת אדמת. וכן משלימים חיסון נוסף DTAP-HIB-IPV -טטנוס שעלת דיפטריה ,חיסון נגד המופילוס אינפלואנזה פוליו וprevenar. לא הייתי מדביקה ילד שלי באבעבועות , כיוון שיש מקרים עם תחלואה קשה, ואפילו מקרים בודדים של מוות .(זו גם הסיבה שמחסנים נגד המחלה , כיוון שיש לה פוטנציאל להיות כרוכה בתחלואה משמעותית). אני מניחה שניתן למצא חיסון לווריצלה בארץ אבל יתכן וזה מסובך , סביר שניתן לרכש את החיסון בחול. גיל שנה זה לא מספר קסם ואם החיסון כולו ידחה זה סביר. ובקשר להפטיטיס A- השלימי כשתגיעי. אין כבר, בזכות החיסון, תחלואה בארץ. הוא יקבל חיסון ראשון כשיגיע וחצי שנה אחר כך חיסון נוסף. החיסון מאוד יעיל, אין לו מגבלת גיל. בעידן טיסות וטיולים ברחבי העולם יש מדינות בהן הוירוס עדיין גורם לתחלואה רבה וכך ילדך יהיה מוגן .

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים