לשחרר לעבר

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

31/10/2015 | 13:04 | מאת: קרן

דליה שלום. יצא לי כבר לרשום פה בפורום אני כבר אוטוטו בת 30. כבר מעל 4 שנים עם הבן זוג בדרך למיסוד. סובלת מocd! חשוב לציין את זה כל תקופה אני נתקפת במחשבות טורדניוצ לכבי נטיה מינית. חשוב לציין שבעברי הייתי סקרנית והייתי מתנסה רק ברמת קרבה חזקה עד לנשיקה או רצון להיות עם חברה קרובה כאילו היא כלל עולמי אל מעבר מחברה רגילה אף פעם לא קיימתי יחסי מין. מה שכיום זה ממש לא מושך אותי. אבל היה ריגוש כלשהו מבנות בתקופת הבגרות והמקום בו חיפשתי את עצמי. מה שגם תמיד נמשכתי מינית לגברים ויצאתי עם בנים. יש לי בן זוג שאני מחכה ליום שנתחתן. אני לא רואה את עצמי עם נשים כיום. זה משהו שהיה בעבר. ולא באמת היה אבל שוב אני בהתקף של מחשבות טורדניות שכל פעם הן פורצות בצורה קשה יותר. שאולי כדאי לי לשחרר ולקבל את זה שאולי יש או היה לי משהו לנשים. או שאולי אני רוצה להיות עם אישה. וזה ממש לא כך. אני בטיפול cbt ומה שכן ההתקדמות היא שאני מצליחה להבין מתי היא האמת ומתי אלה המחשבות. כאילו המחשבות מנסות אותי בכל צורה כאילו איזה שטן מנסה לבחון אותי עד כמה אני מסוגלת לספוג. מרב המחשבות אני מוטרדת ואין לי כח. ואני כבר מפחדת שלא ארגיש שום דבר שאהיה מנותקת כבר לא יודעת איפה לקבור את עצמי

שלום רב קרן. אני זוכרת היטב את ההתכתבויות הקודמות עימך. גם אז נראה היה לי, שאין מדובר במשיכה מינית לבנות מצידך. אולי היתה בעבר סקרנות מינית או רגשות חמים כלפי בנות ולא יותר מכך. זה גם מתאים שיקרה בתקופת גיבוש הזהות המינית והאישית בכללה,דהיינו, בתקופת ההתבגרות. נראה שזה דבר שהטריד אותך ובלבל אותך, אך זה לא אומר שהינך לסבית, כפי שאת בתקופות מסוימות חוששת. התוספת של ה-OCD מביאה אותך להיתקע במחשבה ולטעות ולחשוב שמדובר בלסביות, אך זה לא נראה המצב שאת מתארת. לכן, אני מציעה לך להמשיך בטיפול הפסיכותרפויטי, שכפי הנראה מועיל לך. בסופו של דבר בעזרת הטיפול את אמורה לשלוט יותר במחשבותיך ולחיות באופן יותר רגוע ושלם עם עצמך. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים