האם יש שם לתופעה הזו?

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

10/12/2020 | 10:41 | מאת: Corn

שלום לד"ר דליה גלבוע, אשמח לדעת האם יש שם לתופעה הזו? האם יש עוד אנשים שחווים אותה התופעה? אני בן.ת 40 (נולדתי זכר, MTF). בגיל הילדות מאוד רציתי להיות ילדה ואחכ' נערה ואישה. בתחילת ה 20 כשחייתי כ"הומו" הרצון טיפה התעמעם, אבל הוא תמיד בתוכי. התופעה שיש לי היא כזו: ביום-יום לא ממש משנה לי באיזה מגדר ובאיזה גוף אני. (מין הסתם הרבה יותר נוח וקל לחיות חברתית כגבר סיסג'נדר, וכך אני כרגע חי). בסקס- אני נמשך אך ורק לגברים , ואך ורק שאני בגוף של אישה . מאוד מאוד חשוב לי שהגוף שלי יהיה נשי וניקבי (אני ממש סובל אם הפרטנר נמשך לחלקים גבריים שבי). ברומנטיקה- בבסיס שלי, אני תופס את עצמי כגבר (או כא-בינארי) שנמשך לנשים סיסג'נדריות. ואני בהחלט אהנה מדברים רומנטיים (כמו נשיקות צרפתיות וכד', אבל לא מעוניין בסקס). עם השנים, הבסיס הזה טיפה הורחב, וכיום אני גם יכול להינות רומנטית מגברים. בזמן רומנטיקה, אני תופס את עצמי בעיקר כחסר מגדר, ולא ממש משנה באיזה גוף אני. (מין הסתם בזמן רומטיקה, אני לא מתפשט, אז יש פחות עיסוק בגוף) בקיצור- התופעה שאני מדבר עליה, היא התפיסה העצמית המגדרית שלע. שהיא משתנה מתפיסה עצמית כגבר, לתפיסה עצמית כאישה. והיא תלוי הרבה בסיטואציה. האם יש שם לתופעה הזו? האם אני היחידי שהוא כזה? האם אני נחשב הומו, טרנסית,ג'נדרקוויר? אשמח מאוד למענה. זה מטריד אותי מאוד, ואני שוקל לעשות שינוי כלשהוא בגוף, בשביל להרגיש יותר נינוח בסקס. תודה רבה

שלום רב, היטבת לתאר את עצמך ונראה שאתה עקבי בזהותך המגדרית, כגבר , שהינו בעל נטייה הומוסקסואלית, אך גם עם מרכיבי זהות נוספים, שאינם דווקא שייכים לנטייה המינית. האמת, שהיום שפע המושגים, וגם האפשרויות, גורמים לנו הרבה בילבלול ואי הבנה כשאנו מנסים להגדיר את זהותנו המגדרית ונטייתנו המינית. כבר מזמן לא קיימת חברה שהיא רק בינרית בהגדרת הזהות המגדרית ואתה הדגמת זאת יפה בדבריך ובשאלותיך. המושגים שציינת, ברובם הם תוצר של המאה שלנו , וגם אם המיניות בתקופת הילדות, הפגינו נטיות הומוסקסואליות בתקופת ההתבגרות ולאחריה ורק מעטים הם טרנססקסואלים בבגרותם. כך שאין זה מפליא או מוזר ,שלא חשבת יותר, לאחר ילדותך, שאתה רוצה להיות בחורה או אשה וחשת עצמך כמי שהינו גבר, החי כגבר הומוסקסואל. יחד עם כך יש בך, כפי הנראה, צד נשי, שבא לביטוי בקיום היחסים המיניים עם גברים, כפי שהיטבת לתאר. יש תמיד לשוב ולזכור שהמיניות היא רצף , הכולל בתוכו הרבה גוונים וגווני גוונים שבין שני הקצוות של "גבר- אישה" ולכן רואים גברים יותר נשיים או נשים יותר גבריות, גם כאשר זהותם המגדרית ונטייתם המינית מאד ברורה. אם כן, לא קשה להבין שקיים כיום מגוון אפשרויות, חלקן מאד מוכרות ושכיחות וחלקן יותר נדירות. למעשה, כל האפשרויות קיימות ולגטימיות. עובדה -הן קיימות ללא ספק. כך, שאם אתה מרגיש, כי בהתנהגותך כגבר כלפי אשה אתה נהנה להתנהג ולהרגיש רומנטי, זה דבר לגטימי, וכל זמן שאין זה קשור לגוף, כפי שציינת, להגדרתך המגדרית אין חשיבות בעיניך. אך, ברגע שמדובר במגע המיני , כפי הנראה ההעדפה המינית או הנטייה המינית תהא כלפי גבר. כך, שאכן אתה יכול לראות עצמך הומוסקסואל , עם הקווים הנשיים , שבאים גם בביטוי ברומנטיקה, שכה אופיינית לנשיות בכללה. זה מופיע באופן עקבי אצלך גם במגע המיני עם גבר וגם בקשר הרומנטי בלבד עם נשים. וראה, אני מסתמכת על דבריך שלך בלבד. באשר לשאלתך אם הינך ג'נדרקוויר, -הרי שמדובר במי שיכולים להרגיש גבר ואשה בו-זמנית או חסרי מגדר או כנעים באופו חופשי בין המגדרים. אלה בוודאי אינם טרנססקסואלים, מה גם שבג'נדקוויר אין מדובר בהכרח במראה חיצוני או גופני, אלא בזהות האישית בלבד. יחד עם כך, ישגם נ'דרקווירים שבוחרים לעבור טיפול הורמונלי או ניתוחים כלשהם בכדי להעצים את המראה שלהם בהתאם למגדר הבסיסי שלהם, או כדי לטשטש את המגדר המשתנה או המעורב שלהם. שים לב, כי הומוסקסואליות אינה קשורה לנ'דרקוויר, שכן זו האחרונה מתייחסת אך ורק לזהות המגדרית ולא לנטייה המינית . ציינת שאתה רוצה שוקל לעשות שינויים בגופך, אך לא כתבת מהם. הייתי מציעה לך לא למהר בעניין זה ולברר לעצמך מה יתן לך הדבר ולשקול היטב במיוחד אם מדובר בשינויים בלתי הפיכים. בברכת חג שמח, לד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים