רתיעה מתינוקות אחרים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

23/01/2019 | 08:58 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב בני בן שנה וחצי, נולד פג בשבוע 30. בעל גמישות יתר, עוד לא הולך לבד, אך הולך הרבה עם כיסא שסוחב/הליכון, עובר בעמידה בין חפצים שונים, במעקב התפתחות הילד טוענים שזה רק עניין של זמן ונראה שהכל תקין. עוד קצת רקע: עושה ג׳סטות (שלום, לא, ״אוי אוי אוי״...), עושה תנועות של שירים שונים.. נכנס למעון בגיל שנה וחודשיים והייתה לו הסתגלות מאוד קשה, בכה המון. והסתגל רק אחרי חודשיים:חודש חגים+חודש נוסף. עד היום המטפלת טוענת שיש לו רתיעה מהילדים סביבו. בוכה כשנמצא לידם לבדו. כשיושב לבד הכל רגוע. אני יודעת שהייתה לו רתיעה גם מאחיינית שלי בת גילו, לא יכל לשבת איתה באותו הלול, אך עם הזמן זה עבר לו וכיום היא כבר לא ״מפריעה״ לו. יחד עם זאת, עם ילדים גדולים יותר בני 3-5 הוא מאוד נהנה, מבסוט, אוהב לראות אותם ולשחק איתם וצוחק כשהם מצחיקים אותו.. וכנ״ל עם המבוגרים שהוא מכיר. האם יש סיבה לדאגה? אני מאוד בלחץ מהנושא. תודה רבה וסליחה על האורך.

23/01/2019 | 10:27 | מאת: אמא מודאגת

שמתי לב שמדובר בהתפתחות פיזית. הועבר לפורום אחר. תודה.....

חשוב לבדוק אם נרתע מאוד דברים אולי רגישות תחושתית ולכן לא רוצה מגע קרוב עם ילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד