גידול באיזור בלוטת הרוק האקססורית

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

29/07/2014 | 22:33 | מאת: נינט

שלום, אני בת 45, בריאה בדרך כלל. לפני כ13 שנים מיששתי גוש באמצע הלחי ועד עכשיו כל שנה הייתי רק במעקב. אף פעם לא נעשו לי בדיקות הדמיה מלבד בדיקה ידנית.רופא תמיד הרגיע ואמר שזה לא משהו מסוכן. לאחרונה החלפתי את הרופא ועשיתי אולטרסאונד, Ct וגם ביופסיה. תשובת הUS: הממצא בעל גבולות סדירים, סולידי,היפואקוגני, הומוגני יחסית, ממוקם בעומק השומן התת עורי ודוחק את שרירי המסטר. גודל 25/10/16 ממ. מזכיר ליפומה אולם יש בו וסקולריות מוגברת בהשוואה לליפומה. accessory parotid lesion? CT: ממצא הטרוגני בקוטר 15 מ"מ בקידמת לחי שמאל, באזור בלוטת הרוק אקססורית פרוטידית עם נודול של כ11 מ"מ באספקט האחורי, המדגים האדרה. מוסתר ברובו בארטיפקטים דנטליים.עשוי להתאים לתהליך דוגמת אדנומה פליאומורפית.פרט לכך הכל תקין. F.N.A: blood, few small lymphocytes רופא אאג אמר שזה לא ליפומה וחושד באדנומה פלאומורפית. האם לפי הבדיקות הנ"ל ניתן להגיע לאבחנה סופית? הגוש לא גודל ולא כואב. מה עלי לעשות? הרופא כרגע בחופשה ואני קצת מודאגת. אם זה אכן אדנומה פלאומורפית האם אפשר רק לעקוב ולא לנתח? מה הם הסיכונים? האם זה יכול להיות משהו מסוכן? תודה רבה

נינט שלום! אדנומה פלאומורפית הינה הגידול השכיח ביותר בבלוטות הרוק הגדולות. זהו גידול שפיר הגדל באיטיות רבה. ע"פ המתואר יתכן ומדובר באדנומה של בלוטת רוק אקססורית. בעקרון, הטיפול הוא טיפול ניתוחי, אך אין בכך דחיפות, ואיני רואה טעם להכנס ללחץ. מומלץ להשאר במעקב מנתח אא"ג, לגבי צורך בניתוח ומועדו. בהצלחה.

מנהל פורום בלוטות הרוק