אבנים בבלוטות רוק ?

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

01/11/2019 | 16:41 | מאת: בת 18

היי בת 18, בריאה בדרך כלל אך בתקופה האחרונה מרגישה חולשה לא רגילה, הייתי אצל רופא אף אוזן גרון עקב בלוטות נפוחות וכאבים בעת אכילה הוא אמר שיכול להיות שיש לי אבנים בבלוטות רוק- הופנתי לאולטראסאונד יש לי גם מחלת רפלוקס שלא מטפלת בה כמו שצריך יכול להיות שהאבנים בבלוטות רוק כביכול נוצרו בגלל זה? יש לי גם הפרשת רוק רבה מתחת ללשון ועם זאת יובש בשפתיים , אשמח למענה

שלום! אבן בבלוטת הרוק גורמת, לרוב, לנפיחות או כאבים באחת מבלוטות הרוק הגדולות. חולשה כללית אינה תופעה נפוצה במקרים כאלו. רפלוקס אינו ידוע כגורם לאבנים. ממליצה לך להשלים בדיקת אולטראסאונד צוואר, ועל פי תוצאותיו, להמשיך בירור אא"ג/מומחה לבלוטות הרוק. בהצלחה !

14/11/2019 | 16:56 | מאת: בת 18

היי , חוזרת אלייך לאחר שעשיתי אולטראסאונד לא נמצאו אבנים אך בלוטות לימפה מוגדלות ושמורות בגודלן, בלוטס פרוטיס שמאל 1.9 ובלוטת פרוטיס ימין 0.9 מה זה יכול להיות? חזרתי לבירור אצל רופא אף אוזן גרון הוא אומר שהצרבות אולי פגעו לי בבלוטות הרוק והייתה דלקת וזה אמור לעבור לבד, יש בסיס לדבריו?

מנהל פורום בלוטות הרוק