נפיחות בבלוטת הרוק כ

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/05/2019 | 11:32 | מאת: קרן

מזה שנה וחצי הגדלה של בלוטת הרוק התת לסתית השמאלית + נפיחות קלה בימנית. לאחר ביצוע אנדוסקופיה נוצרה רנולה שנוקזה. אחר כך נוצרה נפיחות בבלוטת רוק תת לשונית. מלבד CRP וESR מעט גבוהים וברזל נמוך לא נמצא שוםד בר חריג בבדיקות דם. בדיקות סרולוגיות לשיוגרן ותסמונות אוטואימוניות יצאו תקינות וכך גם מבדק שירמר. בוצע רק CT ולא סיאלוגרפיה (בגלל בעייתיות עם יוד) ו-US. מצאו שינוי רקמתי וגרגור. מה עוד יש לבדוק? ממה לחשוש? לא מוצאים כלום כבר זמן רב. ביופסיה - מחכה לתור

05/05/2019 | 11:33 | מאת: קרן

...

קרן שלום! תהליכים חסימתיים בבלוטות הרוק יכולים לקרות משלל סיבות. עיוות מולד בתעלת הניקוז, צלקת שנוצרה בתעלה, דלקת כרונית מסיבה שאינה ידועה ועוד. המעקב והטיפול צריכים להיעשות ע"י מומחה לטיפול בבלוטות הרוק. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק