המשך, שאלה נוספת.....

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

07/04/2019 | 23:35 | מאת: לירון

שלום דר' גילת, תודה על תשובתך. הרופא חושד שיש סיוגרן, והפנה לבצע ביופסיה בלוטות רוק. 1. ביופסיה זו - רק מאשרת האם מדובר בסיוגרן או שוללת? 2. האם הביופסיה יכולה לאבחן סיבה אחרת הגורמת ליובש? 3. האם את יודעת אילו בדיקות ניתן לבצע כדי לאשר שהיובש כתוצאה ממחלה נגיפית / זיהומית? תודה.

הביופסיה מאשרת קיום סיוגרן. לעיתים נדירות מתגלות בביופסיה מחלות אחרות המערבות את בלוטות הרוק. מחלות זיהומיות אינן רלוונטיות במקרה זה.

מנהל פורום בלוטות הרוק