נפיחות לילד בן שלוש בין האוזן ללחי

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

29/11/2018 | 19:00 | מאת: אנה

שלום בני בן שלוש וחצי, שוקל 14 קילו. סובל מזה כשבוע מחום גבוה בערבים/לילות. שיעול, עיניים מודלקות. אובחן כסובל מדלקת ראות שלשום והחל לקבל מוקסיפן לראשונה בחייו. היום בבוקר אחרי 4 מנות של מוקסיפן בבת אחת מול עיניי התנפח לו האזור שבין האוזן ללחי במהירות מטורפת מול העיניים! כמו שקורה לו בכלל כשהוא נעקץ ומתנפחת לולמשל העין. הלכנו לרופא שלא ידע מה זה אבל אמר לקחת אוגמנטין במקום מוקסיפן כי זה מכסה גם זיהום של בלוטת הרוק. הוא אמר שגם יכול להיות חזרת או חצבת או כל אלה... הילד סובל מכאב י בטן מהמוקסיפן ובקושי אוכל בגלל הדלקת ראות, אני חוששת מאנטיביוטיקה קשוחה כל כך. 1. האם ייתכן שזו בכלל אלרגיה למוקסיפן? העובד השההתנפחות הופיעה רק שבוע אחרי החום ודלקת הראות לא יכולה לרמז על זה? 2. האם ייתכן שזו חזרת או שבחזרת ההתנפחות מופיעה מיד עם החום - זה אגב לא מתחת ללסת ולאמאחורי האוזן כמו, זה באזור הלחי אוזן. 3. האם אל כדאי לחכות עוד יום לראות אויל זה ויראלי כתוצאה מניקוז של הליחה כנראה או משהו שקראתי שקורה בבלוטות הלימפה? הילד סובל כל כך ואני חוששת מאנטיביוטיקה נוספת חזקה שצריך להתחיל מחדש עכשיו. תודה

אנה שלום! ראשית, המונח "אנטיביוטיקה קשוחה" הוא מונח עממי וכמעט לחלוטין מוטעה. אנטיביוטיקה ניתנת בהתאם לצורך קליני, והצורך של הגוף להתמודד עם זיהום חיידקי קשה לאין שיעור מהצורך להתמודד עם האנטיביוטיקה. בנוסף, מרבית האנשים לא סובלים מתופעות לוואי משמעותיות הקשורות באנטיביוטיקה עצמה. במידה וקיים חשד קליני גבוה לדלקת בבלוטת הרוק מומלץ לתת כיסוי ראשוני באוגמנטין. האם האבחנה במקרה שלכם היא דלקת או זיהום בבלוטת הרוק- קשה לומר, הנפיחות עצמה יכולה להיות קשורה לבלוטת לימפה מקומיות או למחלה ויראלית. מקווה שבנך מרגיש יותר טוב בינתיים, אך אם לא- ממליצה מאד להבדק ע"י מומחה לבלוטות הרוק. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק