דלקת בפרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

08/11/2015 | 22:07 | מאת: רוחמה

בת שנה וחצי לאחר א.ס צוואר עקב נפיחות גדולה מאוד בצוואר אובחנה דלקת בבלוטת הרוק ובלוטת לימפה תגובתית טופלה באוגמנטין במשך שבוע והנפיחות כעבור 24 שעות מתחילת הטיפול ירדה משמעותית נשללה חזרת ומחלת הנשיקה שקיעת דם יצאה גבוהה מעידה על דלקת כמה שאלות ברשותכם היום אנחנו כבר שבוע וחצי מסיום האוגמנטין, במישוש עדיין מורגש כי קיימת נפיחות קטנה,האם זה הגיוני שזה לא נעלם עדיין לחלוטין?אם כן, מה הצפי המקסימלי שהבלוטה חוזרת לגודל המקורי וכנ"ל בלוטת הלימפה? האם יש צורך בא.ס נוסף או ביקור אצל אאג? האם דלקת כזו בגיל הזה שלא נובעת מחזרת היא שכיחה? אני מאוד מודאגת שעדיין קיימת נפיחות, חשוב לי לדעת אם זה הגיוני או שחלילה צריך לבדוק כיוונים אחרים יותר לעומק? תודה רבה

08/11/2015 | 22:26 | מאת: ד"ר גל אבישי

רוחמה שלום, לאחר ארוע זיהומי כפי שתיארת בבלוטת הרוק, הבלוטה עשויה להשאר נוקשה מעט יותר למספר שבועות. קיימת תופעה של נפיחויות חוזרות של בלוטת הפרוטיד בגיל ינקות/ילדות אשר נגרמות בשל חסימה במערכת הפרשת הרוק. ניתן לטפל בתופעה בקלות יחסית באמצעות אנדוסקופיה של הבלוטה. במידה וזהו ארוע יחיד ניתן להמשיך במעקב רגיל אצל רופא הילדים. במידה והנפיחות חוזרת על עצמה, כדאי להבדק אצל רופא אאג/פה ולסת העוסק במחלות זיהומיות של בלוטות הרוק.

08/11/2015 | 22:59 | מאת: רוחמה

תודה רבה על התשובה המהירה!! הרגעת את המוח שלי שכבר התחיל לחשוב לכיוונים אחרים שאלוהים ישמור תודה רבה!!!!

מנהל פורום בלוטות הרוק