חוששת... לתשובה מהירה אודה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

19/08/2019 | 00:11 | מאת: שושנה

היי. בת 42. סוכרתית מזה 30 שנה. עבר של סרטן בלוטת התריס (כרתו חצי), גידול שפיר בבלוטת הרוק (גם כרתו חצי) וספיץ מלנומה בירך האחורית (הוצא). בגלל תחושות בטן שכנעתי את הרופאה שלי לתת לי בדיקות סמנים לסרטן ובהן יצא הסמן ca-19-9 בערך גבוה של 42.7 (הבנתי שהמקסימום אמור להיות 37). הרופאה אמרה שהיא מצטערת שהיא נתנה לי את הבדיקות אבל שעכשיו אין ברירה אלא ללכת לעשות סיטי שהוא עם מלא קרינה כי יש מצב שאכן יש גידול בלבלב. כמה שאלות: 1. האם יש סטטיסטיקה לגבי הבדיקות האלה מבחינת אנשים ללא סרטן שהערך הזה אצלם בכל זאת גבוה? 2. האם יכול להיות קשר בין הערך הגבוה לסוכרת? 3. האם סיטי הוא הבדיקה היחידה שאפשר לעשות? בהנחה שאני יחסית רזה - האם אולטרסאונד לא יכול לתת את התשובות? יש לציין שהתחלתי לסבול מכאבים מפעם לפעם באזור השמאלי של הבטן, לכאורה מיקום הלבלב, לא יודעת אם זה פסיכוסומטי או לא. תודה על התגובה.

היי שושנה, בדיקת הסמן ca19-9 הינה בדיקה רגישה אך לא ספציפית. כלומר יכולה להיות חריגה מהנורמה שהסיבה אינה סרטן לבלב, יכול להיות מצבי דלקת ( של הכבד, כיס מאה) אי ספיקת כליות מחלות אוטאימוניות ועוד. לאנשים בריאים לא כדאי לעשות בדיקה זו. אנשים שיש להם סרטן לבלב או קיבהה, הזמן מהווה עוד שיטה להערכת הדינמיקה של הסרטן. גם החריגה מהנורמה שציינת היא חריגה מתונה. לאור זאת דרגת החשד נמוכה מאוד. עם זאת במידה והכאבים ממשיכים או שיש בבדיקה חוזרת עליה נוספת כן הייתי עושה סיטי. סיטי זה אמנם קרינה אך מהווה בדיקת בחירה לאיתור נגעים. בהצלחה וסליחה על העיכוב

מנהל פורום סרטן הלבלב