לבלב-בדיקה לשלילת סרטן

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

11/06/2017 | 12:17 | מאת: חץ

שלום ד"ר.בן 69 לאימי זל היה סרטן לבלב.הופניתי לבדיקת גסטרוסקופיה לברור.בינתיים עשיתי אם אר אי בטן עליונה ואמצעית בעניין הכליות ונמצא כי הלבלב תקין.האם תוצאה זו מספקת.תודה

שלום, כיום לא קייים קונצנזום לגבי בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן לבלב. MRI זו בהחלט בדיקה רגישה אך בדיקה רגישה יותר הינה MRCP או אולטראסאונד אנדוסקופי, EUS. יש כמובן לברר יותר לעמק את הסיכון שלך. רק אמא חלתה בסרטן לבלב או שיש עוד בני משפחה עם סרטן לבלב ערמונית שד ושחלות - אז אולי יש מקום לעשות יעו

שלום, כיום לא קייים קונצנזום לגבי בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן לבלב. MRI זו בהחלט בדיקה רגישה אך בדיקה רגישה יותר הינה MRCP או אולטראסאונד אנדוסקופי, EUS. יש כמובן לברר יותר לעמק את הסיכון שלך. רק אמא חלתה בסרטן לבלב או שיש עוד בני משפחה עם סרטן לבלב ערמונית שד ושחלות - אז אולי יש מקום לעשות יעוץ גנטי לשלול נשאות של גן שגורם לסיכון מוגבר לפיתוח ממאירויות מסוימות. בהצלחה נירית ירום

15/06/2017 | 04:44 | מאת: חץ

לדר נירית ירום שלום תודה וברכה על תשובתך הענינית והמלומדת!

22/10/2017 | 14:07 | מאת: חץ

שלום ד,ר נירית ירום כפי שכתבתי לאימי היה סרטן הלבלב ולאבי היה סרטן הערמונית.למה את מתכוונת ביעוץ גנטי בכדי לשלול סרטן הלבלב? תודה מראש

יעוץ גנטי מטרתו לאמוד סיכון לפיתוח סרטן בהמשך החיים. קיים מידע היום של מוטציות בגנים מסויימים שמי שנושא אותן הסיכון שלו לפתח סרטן גדול יותר מהאוכלוסיה הכללית. למשל משאות של מוטציה ב BRCA מעלה סיכון לחלות בסרטן שד ושחלות, ערמונית לבלב ועוד. וזו הבדיקה שלדעצי כדאי לבדוק. עם זאת יש עוד גנים אחראים על סרטן לבלב ולכל כשאני ממליצה על יעוץ גנטי אני אמורה לכתוב לאיזה סרטן. מקווה שמסביר.

מנהל פורום סרטן הלבלב