דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

11/12/2014 | 14:49 | מאת: גל

שלום רב, אבא שלי אובחן עם דום נשימתי דרגה קלה. אופר אף אודן גרון המליץ על ניתוח לקיצור ענבל. רציתי לדעת האם הניתוח משפר תחלואה ותמותה? ומה הסיכונים? מה התועלת בביצוע ניתוח שכזה מבחינה בריאותית? בתודה מראש.

15/12/2014 | 12:47 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, לדום נשימה בשינה בדרגה קלה סיבות שונות (למשל: עודף משקל, לשון צנוחה, שקדים גדולים ועוד). אחת מהן היא חסימה ע"י ענבל מאורך ובצקתי. קשה להגיד, ללא שאבדוק אותך, אם הטיפול הזה אכן יפתור את בעיית דום הנשימה בשינה אצלך. הטיפול בדום הנשימה צריך להיות מותאם לך באופן אישי מבחינת מבנה הפנים-לסתות-לוע-פה אצלך. מומלץ לפנות למרפאת נחירות לקביעת הטיפול המתאים לך. מבחינת הסיבוכים של כריתת הענבל השכיח הוא כאב אחרי הניתוח. סיבוכים נוספים (אך לא כולם) הם דימום מהפצע, דלקת, הצטלקות, קושי בבליעה, אי ספיקה של החיך ועוד.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון