תתרנות והצטננות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

09/10/2013 | 16:19 | מאת: רות

שלום רב, לאחר מחלת חום (לפני שנים), אבד חוש הריח. לאחרונה ריבוי הצטננויות מלוות בשיעול וליחה. למותר לציין שנלקחו תרופות שונות(קונבנציאליות) לכיוח ונעשה שימוש במוצרים טבעיים, ללא הטבה משמעותית. האם יש קשר בין התתרנות(כאמור, לא מולדת) לריבוי הצטננויות, ומה ניתן לעשות? אודה על תשובה מהירה ובהירה.

10/10/2013 | 09:51 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, תתרנות לאחר הצטננות יכולה לנבוע או מחסימה באף שמונעת מהאויר עם מולקולות הריח להגיע לגג האף שם מצוי עצב הריח, או בשל פגיעה בעצב הריח עצמו. אם מדובר בבעיה חסימתית באף מסיבות שונות (בצקת, נזלת, הגדלת כונכיות, פוליפים ועוד), אז טיפול ע"י תרופות ו/או פרודורות ניתוחיות עשויות ל"החזיר" את חוש הריח. בכל מקרה, אבדן של חוש הריח מחייב בדיקת רופא אף אוזן גרון

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון