בירור קשר באונה ימ'

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/12/2020 | 09:58 | מאת: טיפ

פרופ' שלום , מצרפת תוצאות של אולטרסאונד אחרון משנת 2019 : אונה ימ' מוגדלת באופן דיפוזי .רוב השטח נתפס ע"י ממצא סולידי כמעט איזואקוגני לפרנכימה ולא הומוגני עם פיזור רב של הסתיידויות זעירות ואזורי התנזלות מוגדר היטב ע"י גבול היפואקוגני טבעתי בגודל 3*3.5*4.3 אין עדות לאספקת דם מוגברת. בניקור משנת 2014(סמוך ללידה) - אונה ימנית התקבל חומר דל קולויד ונראה שגשוג בולט של תאים פוליקולרים בקבוצות סולידיות וקבוצות רבות של מיקרופוליקולים.בגלל שגשוג בולט של תאים דרושה הוצאת הנגע כדי להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי.קבוצה 4 בניקור נוסף משנת 2019- התקבל חומר דמי מאוד ונראה קולויד חופשי קב' תאים פוליקולרים, קב' רבות של מיקרופוליקולים ופוליקולים בינוניים ומאקרופגים מלאי פיגמנט. קבוצה 2 Tg תוצאה4178.00 ng/mL נוגדנים שליליים Tsh בדרכ סביב 0.6 (בחודש האחרון 0.4) בנוסף, לאבא שלי ישנה בלוטת תריס מוגדלת, שפירה וכן יש לו פעילות יתר שלה. מה דעתך ? אין אבחנה חד משמעית . תודה רבה

אכן ממצאים לא חד משמעיים. ממליץ על ביצוע US ברמה גבוהה עם החלטה על ביצוע דיקור חוזר. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון