בעיה מורכבת באף ובגרון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

19/07/2020 | 00:12 | מאת: אאא

שלום ד"ר, אני בן 35, S/P SMR+TURBINECTOMY -6/2001 מטופל ומאוזן מזה שנים ע"י CIPRALEX בחודש 9/2019 התחלתי לסבול מתחושה קשה של גוש צמיג בגרון, מעין גוש דבק שלא ניתן לבלוע או להוציא. חשבתי שמדובר בליחה, נטלתי SIRAN ללא הטבה. בבדיקת רופאת א.א.ג: מעט גודש בTURB, אודם ניכר בקומיסורה אחורית. מומלץ בירור קיבה וטיפול בPPI. בגסטרוסקופיה - HIATAL HERNIA, טיפול במספר PPI'S ללא הטבה עם הזמן הבעיה השתפרה. סביב 4/2020 ועד היום חזרה מחודשת של אותם התסמינים. בבדיקת אאג כולל סיב אופטי: אף - סטיה של המחיצה לשמאל בחלק התחתון, קונכות תחתונות ומוגדלות משני הצדדים, החלק האחורי מפריע וחוסם, נזלת סמיכה בחלק האחורי, לרינקס - אודם מינימלי. PND וחסימה אפית כרונית. הומלץ על טיפול בRHINOLAST ו - AVAMYS. התכשירים אינם עוזרים לאחר כשבועיים ואף גורמים לתופעות לוואי כמו בחילות. האם טיפול אנטי היסטמיני פומי יכול לשמש חלופה לתכשירים המקומיים? (במידה וכן, האם יש יתרון לתכשירים כמו אריוס מול תכשירים ישנים יותר וללא מרשם כמו לורטדין?)

הרושם הכללי מהתיאור שלך הוא שלבעית הGERD יש משקל משמעותי יותר, ולכן הייתי מקפיד על טיפול של 3 חודשים במידה ולא ניתן עד כה. ככל הנראה למרכיב האלרגי הנזאלי יש משמעות משנית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון