גוש/נפיחות מאחורי האוזן ובראש

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/04/2020 | 02:38 | מאת: נחמה

שלום רב, אתמול כשעשיתי לאימי צבע בשיער ראיתי נפיחות/גוש מאחורי אמצע אוזן יורד עד לעורף ורוחבו (הוא קצת אלכסוני) מגיע כמעט לאמצע מחצית הראש, לא כואב, מרגיש קשה, העור אינו אדמומי או חם. בדקתי את הצד השני בראשה והדבר אינו קיים בצד השני (ניסיתי לחשוב אם מדובר במבנה ראש שלא שמתי לב אליו). אימי בת 73 עם רקע אונקולוגי (כריתת רחם נרחבת לפני 3 שנים עם ממצאים לא ברורים בלבלב ובשד), בשבוע וחצי האחרונים היתה מנומנמת מהרגיל, סבלה מכאבי ראש ומלחץ בראש בתדירות גבוהה מהרגיל. יש לציין שהיא סובלת מסכרת, רקע של אירועים מוחיים, אפילפסיה ומחלה של כלי הדם במוח. שאלתי היא כזו, בטח לאור המצב בימינו ולאור כך שאינני רוצה לקבל החלטה מוטעית. מה הדחיפות לקחת אותה לבירור רפואי ולאיזה גורם הכי נכון לקחת אותה? (רופא משפחה/נוירולוג/אאג/חדר מיון) תודה מראש

שלום רב תגובתי המאוחרת נובעת מעומס העבודה בשל המשבר. מווה ששלומה טוב יותר. נא עדכני אם יש צורך בעזרה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון