האם לאחר בדיקת מנומטריה בה מחדירים צינור יכולים להיווצר בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

09/02/2019 | 13:15 | מאת: יעקובי

רציתי לדעת האם יכול להיגרם נזק מתמשך מעל חצי שנה המתאפיין בהפרעות בליעה מבדיקת מנומטריה שבה מחדירים צינור ללא אלחוש לגרון ובמידה וזה נעשה בצורה אגרסיבית שהובילה להקאה עם קצת דם ומאמץ שרירים בגרון. האם זה משהו שיכול לקרות ? ואם כן איך ניתן לאבחן זאת או לטפל ?

אכן עלול להיווצר נזק. ממליץ על בדיקת חומר ניגודי ובדיקה אנדוסקופית ע"י אא"ג מומחה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון