ניתוח שקד שלישי וכפתורים לילד קטן

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

01/01/2019 | 17:50 | מאת: דנה

שלום רב, בני בן 3.9 לאחר שנולד הפנו אותנו למעקב קרדיולוג ילדים תחילה בשל איוושה וכעת במעקב בשל חשד ל- abnormal aortic valve. רשום במסמכים שאסימפטומטי ואין מגבלה מבחינה קרדיאלית. התפתחותו תקינה ואפילו מתפתח באופן משמעותי מהר יותר מבחינה מוטורית ושפתית מבני גילו. עד גיל שנתיים וחצי לא היה חולה כלל. מגיל שנתיים וחצי חולה המון במחלות חום ושנה שעברה אף אושפז שבוע לאחר פרכוס חום מורכב. נעשו מאז ועד היום כל מיני בדיקות שיצאו תקינות. בכל אופן מאז האשפוז אנחנו גם במעקב של אאג. והומלץ לנו ע" י כמה רופאי אאג לעשות ניתוח להסרת שקד שלישי וכפתורים מאחר ויש ירידה בשמיעה, נוחר חזק, ישן עם פה פתוח, מנוזל תמיד, יש נוזלים באוזניים. כעת לאחר המתנה של כשנה קיבלנו הזמנה לניתוח . כמובן שקבענו תור להתייעצות לאישור לקרדיולוג הילדים שבדק אותו בקופה בעבר. התורים ארוכים מאד אז בנתיים שאלותיי הן: 1. עם אבחנה כזו של בעיה במסתם זה לא מסוכן לעבור ניתוח? בגלל ההרדמה וכו'? 2. אנחנו מתלבטים האם לנתח בביהח פרטי ( יש אפשרות לבחור מנתח) לבין ביהח ציבורי ( שיביאו קרדיולוג או כל רופא אחר אם חלילה יצטרכו). תוכל לייעץ לי בבקשה 3. האם כל הסיפור הזה יכול עם הזמן להסתדר מעצמו. הנוזלים יצאו איכשהו והשמיעה תסתדר וכו 4. האם זה מסוכן לא לנתח ולהשאיר את המצב ככה? 5.אמרנו לנו ששקד שלישי גם משפיע על השיניים ומעוות את הצורת פנים. למה הכוונה? סליחה המגילה ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא. בתלות בהכנה המתאימה 2. אין ייתרון משמעותי לבחירה בין השניים 3. כן, השאלה כמה נזק ייגרם עד אז. 4. עלול להצטבר עיכוב התפתחותי 5. שינוי בהתפתחות הפנים עם יצירה של Adenoid facies

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון