רגישות בגרון לאחר אירועי ריפלוקס

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

03/12/2018 | 10:19 | מאת: יעקובי

לפני חצי שנה התחילו לי ריפלוקס שהגיע לגרון וגרם לקוצר נשימה ושיעול וכאבי גרון כל הזמן . התחלתי טיפול בנקסיום פעמיים ביום במינון מקסימלי ולאחר 4 חודשים חל שיפור בתסמינים . כרגע אין חומציות או טעם חומצי . אבל מאז הגרון יותר רגיש למעבר מזון יש עדיין כאבים מדי פעם , יש קושי בבליעה והרגשה שהמזון לא עובר חלק בגרון כמו מקודם . האם יש טיפול לבעיה כזאת שמתגלגלת אחרי ריפלוקס ? האם זה משהו פסיכו-עצבי שנפגע מהחומציות או נזק בוושט . [ יש לציין שאף אוזן גרון בדק עם מצלמה והוא טוען שהלרינקס תקין . וגסטרוסקופיה יצאה תקינה למעט בקע סרעפתי 3 סמ . בדיקת מנומטריה הראתה לחץ נמוך בסוגר תחתון . כרגע חוץ מהנקסיום אני לא מקבל כלום והוא לא ממש עוזר לי לרגישת בגרון שהתפתחה לאחר הריפלוקס .

אינך מאוזן עדיין למרות הטיפול. יש לפנות לגסטרו להמשך הכוונה. לעיתים תחושת הצריבה אינה תלויה בצרבת כמו למשל המחסור בויטמינים מקבוצת B. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון