אובן חוש הריח בערבות חבלת ראש

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

01/12/2018 | 07:24 | מאת: זיו

שלום , לפני כחודשיים עברתי תאונה שבה נפגעתי מרכב .. כתוצאה מהחבלה נפגעתי בראש והיה לי דימום מוחי תת עכבישי .. ושבר קל בגולגולת. הרופאים החליטו שלא לנתח אותי והשאירו אותי להשגחה .. שחזרתי הבייתה מבית החולים שמתי לב שנעלם לי חוש הריח לחלוטין . ולאחר שבוע שמתי לב שאני מריח דברים מרוכזים רק אם אני מצמיד אותם לאף .. ואז קרה דבר מוזר ... כאילו חוש הריח שלי חזר לתפקוד רגיל אבל במקום לקבל ריחות רגילים אני תופס רק ריח אחד , שכל דבר שאריח יתקבל בריח הזה .. אני כבר לא מצליח להריח ריחות מוכרים הכל מריח באותו ריח .. ולפני לא הרחתי את הריח אף פעם .. אני צעיר בן 18 בקרוב וכל החיים לפניי .. אני מאוד מבואס מהמצב ואני מוכן לעשות הכל וכל מה שיידרש בשביל להחזיר את הריח .. התחלתי לאחרונה דיקור סיני בתקווה שיועיל בדבר .. הייתי אצל ממוחה לאף אוזן גרון והם ראו את הסיטי ואמרו להמתין הרבה זמן .. אני קראתי המון בלוגים וראיתי שלחלק מהאנשים חזר ולחלק לא .. ולכן אני לא מתכוון להמתין בתקווה שיחזור .. אני מבקש את עזרתך ואני מבקש לגלות אכפתיות בנושא כי אני מאוד מבולבל ומיואש .... אתה מכיר איזו דרך חדשנית או מומחה בנושא או טיפול מסויים שיכול לעזור? אשמח לכל מענה .

סוגיה מורכבת. במידה ואין כל חבלה באיזור האף, ניתן לשקול לבצע אימוני ריח. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון