ניתוח פוליפים באף

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

22/07/2013 | 06:46 | מאת: טל

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח להוצאת פוליפ + יישור מחיצה ויש לי גם קונכייה מוגדלת. שמעתי שעקב הניתוח הזה למי שיש נטייה להשמנה זה גורם להשמנת יתר. האם זה נכון? האם הטיפול שלוקחים אחרי הניתוח כמו התרסיסים עם הסטרואידים גורמים לכך ? האם שמועה זו נכונה בכלל? ודבר נוסף האם יש אלטרנטיבות? תודה.

23/07/2013 | 14:36 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום טל שאלתך מעניינת. אין קשר להשמנה , ייתכן שאף תרזי מאחר ואיכות שנתך תשתפר. לגבי הטפול בסטרואידים , הוא לרוב אינו הכרחי , אלא אם כן יש מרכיב אלרגי משמעותי בבעייתך . אין עדות להשמנה כתוצאה מטיפול זה. בברכה דר אברהם אברג'ל

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון