pth intact

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/12/2016 | 08:07 | מאת: מודאגת

באוגוסט הופניתי לאנדוקרינולוגית עם pth intact גבוה 100. קיבלתי ויטמין d ואחרי 4 חודשים בבדיקת דם חוזרת הערך עלה ל 130. מה יכולה להיות הסיבה לכך ?

שלום רב, יתכנו מספר סיבות: א.-חסר בויטמין D, ב.-גידול שפיר בבלוטת יותרת התריס המפריש הורמון ה- PTH- הורמון בלוטת יותרת התריס, עם עלי ברמת הסידן בדםובשתן, ג.-אי-ספיקת כליות, ד.-הפרעה גנטית משפחתית במשק סידן עם עליה ברמת הסידן בדם והפרשת סידן מועטה בשתן. ה.- סטיה מעבדתית בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס