טיפול בלוקרין והשפעתו על צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/08/2016 | 19:30 | מאת: מאיה

שלום בת 43, עקב אדנומיוזיס ברחם הגורם לסבל רב במחזור הוחלט לתת לי זריקת לוקין 11.25 שקראתי שהיא עלולה לפגוע בעצמות. מה ידוע לך על זה? הזריקה האחרונה שלי היתה לפני 5 שנים. האם ספורט יכול לעזור למצב זה? במידה ויש השפעה מזיקה לעצם.. תודה

למאי שלום רב, לוקרין גורם לדיכוי יצור הורמונים נשיים, וזו יכולה להיות סיבה להתפתחות אוסטיאופורוזיס- בריחת הססידן. במידה ואין לך מחזור במשך זמן מה- מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם, ובפגישה עם רופא להחליט על צורך בטיפול ועל תרופות מסוימות לטיפחול בבעיה. במידה והמחזרו החודשי קיים- את זקוקה לטיפול מונע אוסטיאופורוזיס- להקפיד בצריכת סידן יומית של כ- 1200 מג ממזון ותוסף יחד ( לחשב בעזרת דיאטני), לשמירת רמת ויטמין D תקינה, סביב 30 ng/ml או 75 nmol/l, בהתץאם למעבדה שבה בוצעה הבדיקה, כמו כן יש להימנע מעישון ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה, 30-40 דקות 3-4 פעמים בשבוע. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס