אוסטופורוזיס או אוסטופאניה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/02/2016 | 15:46 | מאת: רפאל

בן 21 טי-סקור מינוס 2.6 בעצם הירך. ויטמין D תקין (לאחר קבלת טיפול) סידן תקין PTH תקין איסוף שתן לסידן תקין מחלת צליאק אין לי גובה 1.73 משקל 53 עקמת מותנית קלה הטיפול שאני מקבל הוא 600 מג סידן ליום ו2000 יחב"ל ויטמין D ליום.

לרפאאל שלום רב, מה היא שאלתך??? ומה הסיבה שעשית בדיקת צפיפות עצם בגיל 21??? הטיפול נרא מתאים, אם לא מדובר במקרה חריג (למשל, טיפול כרוני בפרידניזון או המצאות של אחת ממחלות הגורמות לאוסטיאופורוזיס משנית). בברכה, ד"ר ילנה סיגל

20/02/2016 | 20:30 | מאת: רפאל

יום אחד קמתי עם כאבים נוראים בגב. ושמתי לב שגבי התעקם. (עקמת ממש אבל ממש קלה) פניתי לרופא משפחה וביצעתי בדיקות דם ויטמין D שלי היה על רמה 5 והiron היה גבוה על 210 לאחר קבלת טיפול של ויטמין D במשך חודשיים, הגעתי לרמה 30, והIRON ירד לטווח הנורמה (ללא טיפול והכאבים חלפו). בסיום הטיפול של ויטמין D שהוא כבר נהיה תקין, נשלחתי לצפיפות העצם, גם עקב ויטמין D שהיה נמוך וגם עקב המשקל, וגם עקב התלונה על הסקוליוזיס. וצפיפות העצם נתנה תוצאה של מינוס 2.6 בירך. ואז הטיפול הומשך ל2000 יחב"ל ויטמין D כולל סידן 600 מ"ג

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס