חוסר סידן וויטמין D ויתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/06/2014 | 03:43 | מאת: ברכה

ד"ר סיגל ילנה, שלום רב האם יש קשר בין רמות נמוכות של סידן וויטמין D ו/או מחסור במגנזיום להתהוות יתר לחץ דם/ ספיגה לקוייה? קלציום לא עולה על 9.1 (אף פעם)חרף תזונה עשירה בסידן+תוסף קלציצ'ו, שנים. ויטמין D תמיד 25 למרות תוסף ויטמיןD למבוגרים(כצט)וחשיפה לשמש. מגנזיום - 2.2 יתר בדיקות דם; כולסטרול, סוכר תקינות, בגדר הנורמה. בגיל 66 הופיע לפתע לחץ דם ראשוני (זה היום החמישי)נע בין 149-189 סיסטולי לבין 89-99 דיאסטולי, מלווה כאב ראש מציק שאינו חולף, גם כאשר ל.ד מתאזן מהלך היום. לפני מתן טיפול תרופתי להפחתת ל.ד ובעיקר, הפחתת סטרס/עומס יתר...יש מקום לשקול אשם תורם באי אלו חוסרים בגוף שהביאו *פתע* לחריגה? מה עוד אפשר לבדוק/לשלול, לבד כימיה בדם/תמונת דם???? אני ידועה כאוסטיאופורוטית קשה, עם הסטוריה של שברים מרובים. ברגעי תודה על פועלך הרב והמופתי למען החולים במקצועיות לאין שיעור, במסירות רבה ובאמפטיה לאין שיעור. תודה על העיון וההמענה הרפואי. יישר כוח. בברכה ברכה

שלום רב, א.- לדעתי את צריכה טיפול ומעקב רופא פניאי ואולאי נפרולוג עקב יתר ל.ד. לא נראה לי שמדובר כאן בבעיה אנדוקרינולוגית. ב.- טיפול באוסטיאופורוזיס עם שברים בעבר כולל צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוספים יחד, ויטמין D במינון המאפשר שמירה על רמת ויט D סביב 25 ng/ml, פעילות גופנית סדירה 30-40 דקות כל יום, וטיפול תרופתי למניעת שברים חדשים, שיתאים לך הרופא המטפל. במידה וכעת את לא מקבלת טיפול כזה, והיו לך שברי דחיסה בחוליות- אוכל להציע לך השתתפות במחקר עם תרופה חדשה בונה עצם, שמתבצע כעת ברמב"ם. צרי קשר עימי בטלפון 04-8542188. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס