אוסטאופניה.האם יש צורך בטיפטל תרופתי?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/02/2020 | 04:58 | מאת: דינה

שלום ! אני בת 57. בבדיקת צפיפות עצם של ירך נטיה לירידת מסת העצם 1.9-. בדיקת שורש כף היד ועמוד השידרה תקינה. רמת הסידן בדם תקינה.רמת ויטמין די נמוכה. האם יש צורך בטיפול מונע?אם כן,איזה? חשוב לציין שאני נצצאת במעקב בשל תפקודי כבד מוגברים מעט. תודה.

שלום רב, טיפול מונע אוסטיאופורוזיס מורכב ממספר דברים: צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון+תוסף יחד, טיפול בויטמין D, אם צריך לפי רמת הויטמין, מניעה מעישון, פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. טיפול מונע זה מומלץ לכל אישנה מעל גיל 50. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס