יוטירוקס בהריון התלבטות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/12/2019 | 11:51 | מאת: מרי

שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקות דם כחלק מהבדיקות הריון. יצאו לי הנתונים הבאים: Tsh: 3.70 T3: 4.3 T4: 14.2 חצי שנה לפני ההריון היה tsh: 2.35 הערכים כולם נראים בנורמה. ועדיין רשמו לי יוטירקס 50 חצי כדור. קראתי עליו ועל תופעות הלוואי ועל זה שזה גורם לבלוטה להתנוון ולתלות בו. האם בערכים אלה באמת צריך ליטול את הכדור? האם יהיה עליי לקחת אותו כל החיים גם לאחר ההריון? האם יש אופציה אחרת לטיפול? האם דעתו של רופא נשים מספיקה פה או שכדאי להתחיעץ עם מומחה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2019 | 14:28 | מאת:

שלום רב, א. מקובל שערך ה-TSH יהיה > 2.5 בעת כניה להריון ובמהלכו, למניעת הפלות ולצורך התפתחות תקינה של העובר. ב. אין דרך אחרת לאזן את המצב, פרט ללקחת התרופה. ג.לא בהחרך יהיה צורך לקחת את התרופה כל החיים. במידה ולאחר ההריון ה- TSH יהיה במסגרת הנורצה המעבדתית- לא יהיה צורך בטיפול. ויתכן כן יהיה צורך בטיפול בהיריון הבא. ד. תופעות לוואי של התרופה מופיעים בדרך כלל בנטילה ממושחת שח מינון עודף של התרופה. מינונים נמוכים בדרך כלל לא גורמים לשום תופעות. ה. במידה ואת מתנגדת לטיפול ומחליטה לא לקחת אותו- ההחלטה היא שלך. רופא יכול רק להמליץ, הוא לא מכריח את המטופל לקחת טיפול. ו. כמובן את יכולה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוגי. בברכה, דר ילנה סיגל

31/12/2019 | 18:32 | מאת: מרי

קודם כל תודה על התשובה המפורטת. דבר שני אני נוטלת פרנטל פלוס בהריון המכיל Iodine (Potassium Iodide) 150 mcg יכול להיות שזה גרם להאטת הפעילות ולעומס עליה? האם מומלץ לי להמשיך ליטול תרופה זו או לקחת רק כדורי ברזל בנפרד? שוב תודה

01/01/2020 | 14:25 | מאת:

שלום רב, את יכול להמשיך פרינטל. הוא לא גרם ללהפראה בתפקוד בלוטת התריס. היוטירוקס יש לקחת בלי שום קשר לפרינטל. בברכה, דר ילנה סיגל