אוסטאופורוזיס עם הריון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/11/2019 | 13:29 | מאת: אור

שלום ד"ר, אני בת 32 עם אוסטאופורוזיס שגילו לי פני 4 שנים לאחר לידת בני הבכור עם 3 שברי דחיסה בגב לאחר חודש מהלידה, כאשר האוסטופורוזיס כתוצאה ממחלת קושינג. (עברתי הסרה של הגידול בבלוטת יותרת המוח) כעת לאחר 4 שני םאני ב"ה בהריון בחודש 5, אציין שלקחתי פורטאו שנתיים טיפול מלא, ישנו שיפור התוצאות כעת t score- -2.5 z score- -2.0 הבעיה שלי כעת היא איזה לידה ממולצת לבעיה שלי?? לפי הרופאים, אורטופד והריון בסיכון זה מרגיש שההחלטה בידי, וישנו סיכון לשברים מהלידה אם תיהיה רגילה. מה דעתך? מה עליי לעשות ?? הומלץ לי על MRI נוסף על מנת לברר מה המצב כעת ולפנות עם זה לאנדוקרינולג בשנית...

שלום רב, לא ניתן לענות דרך הפורום, השאלה באמת לא פשוטה, ויש לקחת בחשבון מצב העצם מזמן הסרת הגידול _(צפוי שיפור), מצב משק סידן וויטמין D, שברים לאחר טיפול במחלת קושינג, טיפול נוכחי ועוד דברים. לדעתי מה שהכי נכון לעשות- להיות בקשר עם האונדוקרינולוגי שמכיר אותך ועוקב אחריך במשך השנים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס