אוסטאופורוזיס ושברים בגיל 24

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/11/2019 | 15:53 | מאת: יעל

היי, אובחנתי באוסטאופורוזיס בגיל 24 לאחר שבר במפרק כף היד. עלה החשד משום שנשברה ממשיכה קלה ולא מפני חבלה. התחלתי לקחת סידן וויטמין d (למרות שהרמות שלהם בדם תקינות). לאחר מספר חודשים ריסקתי את המפרק בשורש כף יד שמאל. לאמא שלי יש אוסטאופורוזיס, אך היא בת 55 וזהו גיל ״הגיוני״. אורח החיים שלי תמיד היה בריא ועשיתי ספורט באופן קבוע. בנוסף בדיקות הדם שלי יצאו תקינות ושללו מחלות או הפרעות בבלוטת התריס. מה עלי לעשות? האם אני זקוקה לתרופות? שוב, אני רק בת 24 ואני ממש לא רוצה לסבול משבר נוסף. אשמח לייעוץ.

שלום רב, בגיל כזה צעיר בדרך כלל אין אוסטיאופורוזיס, רק במקרים חריגים , באנשים שסובלים ממצבים רופאים שונים תתכן התפתחות אוסטיאופורוזיס משנית למחלות שונות. את צריכה לפנות לרופא, ולעבור בירור. לא ניתן לתת המלצות טיוליות דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

05/11/2019 | 21:13 | מאת: איילת

אהובה אני יודעת שזו מחלה גם גנטית. האם שקלת ליטול סידן אמורפי? זה עזר מאוד לאמא שלי ולכמה חברות לכאב ולצפיפות העצם. רפואה שלמה

שלום רב, א. לפני החלטה על נטילת כל תכשיר סידן- יש לבדוק רמות הסידן בדם ולהיוועץ ברופא. ב. אוסטיאופורוזיס היא מחל שלא גורמת לכאבים. לכן, אם יש כאבים- מומלץ לעבור בירור ולאבחן סיבה לכאבים, לפני החלטה טיפולית כלשהי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס