שבר במפרק כף היד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

כך תעברו את חופשת הסקי בשלום!

הטמפרטורות יורדות ואוטוטו יתחיל השלג להיערם באתרי הסקי בעולם. אם אתם חובבי סקי או סנובורד, חופשת הגלישה שלכם כבר ודאי מתוכננת - אך האם הקדשתם תכנון דומה גם להגנה על גופכם מפני פציעות? על סוגי הפציעות הנפוצות ו-5 טיפים כיצד להימנע מהן סקי וסנובורד נחשבו מאז ומעולם לענפי ספורט פופולריים בעלי מוניטין יוקרתי, ובשנים האחרונות אף תפסו תאוצה בקרב הקהל הישראלי ויותר ויותר ישראלים נוהגים לצאת מדי שנה לחופשת סקי במדרונות המושלגים. יחד עם זאת, הסקי והסנובורד אחראיים ללא מעט פציעות שריר ושלד בכל חלקי הגוף – מחיר יקר שגולשים רבים משלמים כתוצאה מהכנה לא נכונה, תאונות גלישה ולעיתים סתם חוסר מזל. עם תחילת עונת הגלישה החלטנו לבדוק את מידת הסיכון של ענפי ספורט אלו, לשמוע על הפציעות הנפוצות ולברר האם וכיצד נוכל להימנע מהן? פנינו אל גלית ברנר, פיזיותרפיסטית ומאמנת כושר מוסמכת, שהציגה בפנינו מספרים מפתיעים: "על פי מחקר שנעשה באלפים של צפון פינלנד במשך 6 שנים, 68% ממקרי הפציעות שייכים לגולשי סקי, בעוד שענף הסנובורד מחזיק בכ-31%...
ללמוד עוד על שבר במפרק כף היד
רוכבי אופניים: שמרו על כפות הידיים-תמונה

רוכבים על אופניים? כדאי שתיזהרו מפגיעה בכפות הידיים,...

מאת: ד"ר יונה יניב
20/10/2016
כך תעברו את חופשת הסקי בשלום!-תמונה

הטמפרטורות יורדות ואוטוטו יתחיל השלג להיערם באתרי הסקי...

מאת: ענת ניסני,...
26/11/2018
שבר בכף יד: כיצד מטפלים כיום בטכניקה חדשנית?-תמונה

כף היד היא המערכת המפרקית המורכבת ביותר בגופנו והחשופה...

מאת:~~ ד"ר עמיר...
17/11/2011
שומרים על ברכיים בריאות-תמונה

כאבי מפרקים הם בעיה שכיחה אצל מרבית האוכלוסייה המבוגרת....

מאת: ~~ד"ר צבי...
26/03/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לשבר במפרק כף היד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

שבר במפרק כף היד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, הבן שלי בן 6.5 - היינו במיון לפני יומיים עם האבחנה הזאת (רשום רק BUCKLE). קיבעו לו את היד מתחת למרפק עד לבוהן ואמרו ללכת לאורטופד לביקורת עוד שבוע. בינתיים הילד מאוד מתוסכל ועצבני מכך - מניסיונך, האם באמת יש סיכוי שיורידו לו את החבישה אחרי שבוע? אולי כדאי לחכות יותר ליתר ביטחון? ושאלה אחרונה- התור הוא לאורטופד המקבל במרפאה שאין בה מכון רנטגן- נדרש שוב צילום בד"כ? (יצריך עיכוב בהורדת הקיבוע). המון המון תודה!

שבר פשוט לפי ההגדרה (כמובן איני רואה את הצילום). בד"כ הקיבוע הוא ל 3 שבועות, אם אכן יש שבר שבוע ממש לא מספיק וביקורת היא רק כדי לראות שהכל בסדר. אם אכן זה השבר אז בד"כ אין צורך בצילום נוסף

שלום, לפני כחודש עברתי תאונה מקורקינט. הגעתי למיון באיכילוב עם כאבים ביד שמאל (בצד השמאלי של היד, מתחת לזרת). לאחר צילום רנגטן שבוצע אובחן כי יש לי שבר ללא תזוזה בhook of hamate וגובסתי. הופנתי לביצוע צילום ct של שורש כף היד כשבוע וחצי לאחר הפגיעה וכמו כן ביקורת אצל אורטופד כל שבועיים. היום הגיעו תוצאות האבחון של בדיקת הCT ולפי הפענוח ישנו שבר ללא תזוזה בעצם הסקפואיד ויש צורך בגבס אחר שכולל את האגודל. ממה שאמר לי האורטופד בביקורת היום וממה שראיתי באינטרנט זו עצם שקשורה לאגודל, אבל האם זה הגיוני שאין לי בה כאבים כלל? הכאבים היו בצד השמאלי של היד.. השאלה שלי כאן היא בעצם האם יכולה להיות טעות באבחון של אחד מהצילומים בהינתן והכאבים שהיו לי תומכים בעובדה שהשבר הוא בhamate? ומה ניתן לעשות כדי לוודא את זה? הופנתי למרפאת כף יד.

אריאל שלום, לעיתים הפענוח אכן אינו מתאים לקליניקה של החולה. לעיתים משובר בשבר ישן של הספקואיד שהתגלה עכשיו בגלל חבלה נוספת. יש לפנות למומחה לכירורגיה של היד עם הסיטי לצורך בדיקה והערכה

שברתי יד ימין והומלץ על ניתוח. זה תשובת ct. מה דעתך? איזה ניתוח מומלץ? מה הסיכוים להצלחה? זמן החלמה?

שולה שלום, עצם פענוח ה-CT אינו מהווה מידע לגבי אינדקציה או חוסר אינדיקציה לניתח אלא יש תחילה להדעת מי המטופל, גילו,תפקודו,מחלות רקע, האם הפגיעה ביד הדומיננטית ואז לצפותב-CT עצמו. מבחינת ה"מספרים היבשים" GAP של 0.2 ס"מ מצריך ניתוח, אבל רפואה אינה רק טיפול ב"נתותנים יבשים" ולכן כל הפרטים שציינתי לעיל חשובים. יש לפנות בהקדם למומחה לכירורגיה של היד עם הדיסק עצמו !!! בברכה, ד"ר יהודה

שבר בשורש כף יד _עדין יש כאבים בשורש כף יד והאצבעות בmri ייצא באספקט דורסלי של שורש כף יד הודגמה בצקת משמעותית של השומן התת עורי

שרה שלום, לא כתבת כמה זמן עבר מהשבר ולכן אינני יכול להתייחס. באופן עקרוני, לאחר שברים של שורש כף היד, כאבים עשויים להישמר מספר חודשים ולכן מה שחשוב הוא המגמה, כלומר האם עם הזמן הכאבים יורדים בעוצמתם. בצקת בשומן התת עורי הינה ממצא נורמלי לאחר שבר ואינו מצביע על בעיה בתהליך ההחלמה. בברכה, ד"ר יהודה