תוצאות בדיקת CTX ומשמעותן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/07/2019 | 20:10 | מאת: רוני

שלום רב, בן 48, טרום סכרתי + פסוריאזיס. אובחנתי לפני שלוש שנים עם טוסוסורון נמוך. (HYPOGONADISM)מאז מטופל לסירוגין עם טוסוסטרון ג"ל + במעקב: תוצאות צפיפות עצם 2017: -------------------- -עמוד שדרה L1-L4: BMD: 1.424 T-SCORE: 1.5 Z-SCORE: 1.0 -ירכיים: ימין \ שמאל BMD NECK:0.954 \ 0.939 T-SCORE NECK: -0.9\-1.0 Z-SCORE": -0.9\-1.0 BMD TOTAL HIP: 0.998 \ 1.007 T-SCORE TOTAL HIP: -0.7\-0.6 Z-SCORE TOTAL HIP: -0.8\-0.7 תוצאות CTX\P1NP שנת 2017: ------------------------ CTX: 409 P1NP: 52 ביצעתי בדיקת CTX\P1NP חוזרת לפני שבוע: ---------------------------- CTX: 591 P1NP:64.2 1. עד כמה חמורה הקפיצה מ CTX 409 ל-591 ומה המשמעות של זה ? האם זה מצב שמצריך טיפול ? באיזו סקלה זה מציב אותי ? 2.חשוב לציין שלקחתי טוסוסטרון שלושה חודשים ברציפות לפני הבדיקה האחרונה והתוצאות של רמת טוסוסטרון היו תקינות כך שלא ציפיתי לעלייה ב CTX... ויטמין D יצא נמוך: 20.0 ng/ml HbA1C : 6.3 FOLIC ACID: 7.1 ng/ml 3. האם טוסוסטרון תקין יחד עם מחסור בוויטמין D יכול לגרום לכזאת החמרה ? 4.יש לציין שב-7 חודשים האחרונים אני בדיאטה קטוגנית בניסיון לאזן את הסוכר (דיאטת עשירה בשומן, דלת פחמימות) המון שאלות ומידע אבל אודה לתשובותייך לכל שאלותי כי אני די מודאג. תודה.

14/07/2019 | 21:59 | מאת: רוני

לגבי CTX\P1NP , המדדים הם: CTX: pg\ml P1NP:ng\ml תודה.

שלום רב, 1. צפיפות העצם שלך טובה (תקינה). לכן לא מדובר בשום טיפול לעצם, פרט לצריכתמסידן מומלצת (1000 מג ליום), רמה תקינה של ויטמין D ושימוש בגל טסטוסטרון. 2. ויטמין D הנוך לא טוב לעצם, אפילו עם טסטוסטרון תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

ראה תשובה מהיום. בברכה, ילנה סיגל

15/07/2019 | 15:45 | מאת: רוני

אני מודה לך מאוד על תשובותייך. אז האם אני יכול להבין שהעלייה בערכי ה CTX יכולה להיות קשורה למחסור בוויטמין D ? וכן, מה המשמעות של ערכי ה CTX שציינתי ? אני מודאג מהערך הגבוה.

שלום רב, א. ה- CTX שלך לא גבוה, הוא תקין. ב. רמת ויטמין D שלך לא כה נמוכה כדי לגרום לעליה ב- CTX, נחשבת רמה תקינה לאוכלוסיה בריאה. בברכה, דר ילנה סיגל

16/07/2019 | 19:38 | מאת: רוני

תודה רבה ד"ר לסבלנותך לכל שאלותי. אז שאלתי האחרונה בנושא כי חשוב לי להבין: אם צפיפות עצם שלי תקינה + CTX תקין + וויטמין גבולי אז אני יכול להבין על ההמלצה לצרוך חיזוק ויטמין D אבל מדוע הומלץ על סידן תרופתי ? תודה.

שלום רב, ככל הניראה- משהמליץ לך לקחת טוסף סידן התרשם שצריכת סידן היומית שלך ממזון לא מספקת. מומלץ לצרוף כ- 1000 מג סידן ליום. מי שמגיע לזה ממזון- לא צריך לקחת תוסף, ומי שלא מגיע לכמות זאת- ממליצים לו לקחת תוסף סידן, כדי להשלים את הצריכה עד לכמות המומלצת. בברכה, דר ילנה סיגל

18/07/2019 | 20:50 | מאת: רוני

אני מודע לך על כל תשובותייך המקצועיות והסבלנות לשאלותיי. כל הכבוד.

תרגיש טוב. בברכה, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס