רמות קופצות של TSH במעבדה.T4-תקין.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/02/2019 | 09:04 | מאת: מריאנה

שלום ד"ר היקרה, בעלי עבר לפני 3 שנים הוצאת בלוטת התריס עקב PAP.CA. מאז כמובן במעקב כל חצי שנה אצל אנדוקרינולוג.רמות תירוגלובולין לא מדודים,נוגדנים פחות מי 20.,US-תקין. שאלתי בקשר לרמות TSH ,הם כל הזמן קופצות .הוא משתדל להיות פחות 0.4 מקבל יוטרוקס 700 מ"ג בשבוע משקל בערך 71 ק"ג. תוצאות בין 0.2 והיום הגיע ל0.7. למה זה קורה אם הוא מקבל אותו מינון כל הזמן?האם יש איזהשהו סיבה אחרת שיכולה להשפיע,תרופות?מהבא על חזרת המחלה? האם כדאי להוסיף מדי פעם מינון כי הגוף מתרגל? ביקורת הבא רק באפריל,לכן אני שואלת בפורום.המון תודה מראש על התשובה.

שלום רב, אף מדד לא יכול להיות קבוע, לכן אנחנו חוזרים על הבדיקות מדי פעם. לא היתי קואת תנודות ה- TSH בין 0.2 ל- 0.7 קפיצות. זה שינוי סביר של המדד, יתכן ישנם שינוים בספיגת התרופה מדי פעם, ועל תשכחי גם על סטיות מדידה במכשירי מעבדה. אני ממליצה להקפיד בצורה נכונה של התרופה- בצום, עם מים בלבד, 20-30 דקות לפני כל אוכל, שתיה ותרופות אחרות, ועל המשל מעקב מסודר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס