סידן ציטראט מול קלציום סנדוס+די

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/12/2018 | 22:00 | מאת: טליה

איזה סידן נספג טוב יותר, סידן ציטראט או קלציום סנדוס + ויטמין די? איך הכי טוב לקחת את הסידן? עם אוכל? איזה? ומתי? צריכה לקחת סידן מאחר ולוקחת כדורים להורדת אסטרוגן בעקבות גידול בשד. תודה מראש על התשובות.

שלום רב, סידן ציטרט וסנדוז נספגים שניהם טוב, לא מכירה עבודות שהישוו מה מהם נספג טוב יותר. יש לקחת תוסף סידן אחרי אוכל לא חלבי, עדיף בערב. אני ממליצה לפנות למרפאת אוסטיאופורוזיס, לבצע בדיקת צפיפות עצם ובדיקת ויטמין D בדם, כי יתכן ויהיה צורך גם לטיפולים נוספים. בברכה, דר ילנה סיגל

12/12/2018 | 08:39 | מאת: טליה

תודה צפיפות עצם כרגע בסדר, ויטמין d בחוסר, לוקחת גם ויטמין d. באיזה טיפולים נוספים מדובר? האם יש מרפאה ספציפית לאוסטאופרוזיס או שמספיק ללכת לאנדוקרינולוג? שוב תודה

שלום רב, צריך לראות את בדיקת צםפיפות העצם ולהתייחס לסיפור אישי ומשפחתי, מחלות רקע, תרופות קבועות, ועוד ועוד, כך שלא ניתן להמליץ על טיפול מסוים ולהתיאם טיפול אישי דרך הפרום. יש מרפאות או רופאים שמטפלים במחלות עצם. תבררי באזור המגורים שלך ובקופה שלך. אתכן והאנדוקרינולוג שלך מטפל גם במחלות עצם, ואז תוכלי להיתייעץ איתו. בברכה, דר ילנה סיגל

14/12/2018 | 10:10 | מאת: טליה

תודה רבה

בהצלחה!

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס