תוסף סידן כולל ויטמין d ומגנזיום

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/07/2018 | 15:30 | מאת: אילן

שלום ..מדובר בבחור צעיר ברצוני לשאול שאלה...קודם כול קלציום תמיד היה תקין ויטמין d היה נמוך מעט וכמעט ולא נחשף לשמש השאלה שלי האם יש אינדקציה של בדיקה דם לפני שנגשים או מבקשים הפניה לצפיפות עצם??אם אקח תוסף קלציום ביחד אם d ומגנזיום זה אפקטיבי? עודפי קלציום יכולים לגרום נזק או שאם מופרשים בשתן לפי מה שקראתי תודה

שלום רב, אני מציעה לפנות לרופא, והוא יחליט האם יש צורך בבדיקות דם ובבדיקת צפיפות עצם, וגם האם יש צורך בנטילת תוספים. בברכה, דר ילנה סיגל

30/07/2018 | 12:26 | מאת: אילן

עקב בעיה נירולגית ושזה טוב לשרירים קופצים ולהתכווציות...מה שעוד כמעט בכול תרופה כמו ואבן קסנקס וכדומה יש מגנזיום למה יש את זה בתרופות??? ועוד שאלה האם זה טיבעי שיש מעט ריר בצואה לאחר מגנזיום?

שלום רב, א. לגבי מראה של צואה- תתייעץ עם הרופא המטפל האם יש מקום לבדיקת צוארה. ב. באופן כללי - המגנזיאום טוב לשרירים הקופצים. בברכה, דר ילנה סיגל

31/07/2018 | 12:29 | מאת: אילן

אני מדבר רק שאני לוקח תמגנזיום זה עושה מעט ריר..זה טוב גם להתכווציות??הבנתי שכמעט בכול תרופה יש היום מגנזיום ציטראט..הבנתי שגם בדיקות דם למגנזיום לא מראה חוסר מה המינון המומלץ?? לגבי ויטמין d כאשר אדם כמעט ולא נחשף לשמש האם מקובל שיהיה לו ויטמין מסוג זה נמוך ..אפשרי לקחת פעם בשבוע 20 טיפות של 400? האם עודף של זה מסוכן או שיוצא בשתן תודה

שלום רב, אני מאוד ממליצה לך לפנות לרופא המטפל לצורך התאמת מינונים של תוספי מזון. לא ניתן לתת יעצים פרטניים דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

11/08/2018 | 20:49 | מאת: אילן

לעשות צפיםות עצם מתחת לגיל 50 מה שכן בגלל igf 1 גבוה מעט mri תקין הפנה אותי לעשות העמסת סוכר ואמר שאין קשר בין הדברים..דיבר משהו על קולגן מה זה קולגן ולמה זה קשור? לגבי צריכת סידן אני לא מצליח להגיע ל 500 ביום האם זה מחייב תוסף? יש לך על המלצה מסויימת על מאכל עשיר בסידן למי שיש בעיה אם מוצרי חלב תודה

שלום רב, א. קולגן זה חומר אלסטי של העצם. ב. צריכת סידן מומלצת כ- 1000 מג ליום. אז כן, כדאי לקחת תוסף. ג. לבי הדרכה דיאטטית כדי לפנות לדיאטנית ולבנות תפריט מתאים. באופן כללי- מוצרים עתיר סידן הם קטניות, שוםשוםף טחינה, עליים ירוקים, כרוב, ברוקולו, שקדים ואגוזים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס