מתלבטת בנטילת כדור פוסאוונס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/11/2017 | 16:14 | מאת: טובי

אני מאובחנת כחולת סרטן השד מסוג her 2 נוטלת לטרוזול כ7 חודשים בחודש אוגוסט האחרון ביצעתי בדיקת צפיפות עצם ותוצאותיה הן ע"ש 14 מינוס 1.3 צד ימין מינוס 0.6 צד שמאל מינוס 2.3 רדיאוס 1.1 מינוס tbs מינוס 2.1 סידן, זרחן, קראטנין וספירה תקינים רמת ויטמין d די תקינה 74 מצבי הוגדר כ אוסטאופניה הומלץ לי ליטול כדור חד שבועי בשם פוסאוונס 70 מ"ג 5600 iu הבינותי שמצבי אינו כה גרוע לכן אני מתלבטת מדוע עלי ליטול את הכדור רק בשל השפעות עתידיות של כדור הלטרוזול האם לא כדאי לבצע בדיקות שלחוף עצם תקופתיות ורק אז להחליט בהתאם למצב תודה

שלום רב, לטרוזול היא תרופה שעלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ולהעלות סיכון לשברים. לכן מטרת מתן הפוסבנס היא לפנוע התדרדרות בצפיפות העצם והופעות שברים. אין צורך בבדיקת מדדי שחלוף העצם. כל השאר- להחלטתך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס