שאלה בנושא חשד לגידול בזנב הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

12/02/2015 | 10:09 | מאת: אור

שלום, נשלחתי לבדיקת ct בנושא שסיכומה הוא: תהליך תופס מקום בזנב הלבלב, היפרדנסי,יתכן ומדובר בתהליך אנדוקריני. הפירוט: בזנב הלבלב נראה תהליך תופס מקום עגול,היפרדנסי העובר האדרה נוספת לאחר הזרקת חומר ניגוד,בגודל 2.3*1.7 ס"מ. בסמוך נראית קשרית קטנה בגודל 5 מ"מ , עגולה, לא ברור האם טחון. קראתי הרבה... לאן פני מועדות? האם לניתוח? אילו בדיקות צפויות? האם אפשר להתעודד מכך שיתכן ומדובר בתהליך אנדוקריני?

14/03/2015 | 09:57 | מאת: ד"ר גיא להט

סיכוי רב שפניך מועדות לניתוח אם כי על מנת לתת תשובה החלטית ולהתייחס לתכנית עלייך לפנות לכירורג המתמחה בתחום.ככלל, נהוג לבצע בדיקות נוספות בינהן בדיקת סמנים בדם ולעיתים קרובות EUS (בדיקת US אנדוסקופי) עם דגימה של הממצא כתלות במיקומו. במידה ולתהליך מאפיינים ברורים של גידול נוירואנדוקריני תופהנה לביצוע מיפוי סומטוסטטין. גידול נוירואנדוקריני של הלבלב בדרך כלל נושא פרוגנוזה טובה יותר בהשוואה לגידולים ממאירים אחרים של הלבלב. בהצלחה

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד