עליה חריגה בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

17/01/2018 | 17:08 | מאת: רונית

פרופ' אורן שלום רב, אני בת 46 אמא ל 3 ילדים. בריאה בד"כ . פעילות ספורטיבית בנונית, אך בחצי השנה האחרונה הנני רצה כפעמיים בשבוע -עד 2 ק"מ בכל פעם. בימים האחרונים ביצעתי בדיקות דם שגרתיות (מבצעת כשגרה פעם בשנה). הפעם יש מס' תוצאות חריגות אשר בעבר היו תמיד בטווח התקין. מתייחסת בעיקר ל AST(GOT) ALT(GPT) וכולסטרול. אשמח לשתף אותך בתוצאות: AST(GOT) 47 U/L ALT(GPT)76 U/L Alkaline Phosph 84 U/L GGT 18.6 U/L Cholesterol,Total 228.8 mg/dL Triglycerides 53.4 mg/dL HDL Cholesterol 69 mg/dL LDL Cholesterol 150 mg/dL Non-HDL Cholesterol 160 mg/dL Hemolysis Index NORMAL Sodium 140.5 mmol/L Potassium 4.8 mmol/L Glucose 96.2 mg/dL Urea 33.8 mg/dL Creatinine 0.58 mg/dL eGFR >60 eGFR IU שאר ערכי ספירת דם הינם בטווח. רופא המשפחה שלח אותי לבצע בדיקת US בטן. טרם ביצעתי. אציין כי בחצי השנה האחרונה עליתי במשקל כ 5 ק"ג נוספים. שקלתי בעבר כ 62 ק"ג .גובהי 168 ס"מ. אני מבינה כי ערכי הכולסטרול עלו. האם ההשפעה היא גם על הכבד? האם יש בדיקות נוספות שחסרות? האם תחושת "משהו מציק" בצד ימין מתחת לצלעות הינו אופייני לתוצאות אלו? אני שואלת שאלות אלו שכן עד כה לא נתקלתי בתוצאות חריגות בתפקודי הכבד. וכן.. אני מודאגת. אקח ברצינות את נושא הירידה במשקל והתזונה הנכונה. בהערכה על זמנך רונית שאר הערכים הינם בטווח

רונית בקר טוב אין ספק שעם כל כך הרבה פרטים לא ניתן להגיב באינטרנט אלא לאחר שמתרשמים ממך במרפאה ואני ממליץ בחום שתפני למומחה בתחום הכבד לעצם הענין, הבעיה נראית לי פשוטה יחסית ופתירה ואם אכן באולטראסאונד יתגלה כבד שומני ושאר מחלות הכבד ישללו, תפצחי בדיאטה מבוקרת עם דיאטנית קלינית, דגש על דלת פחמימות, ופעילות גופנית כהליכה קבועה לפחות 3 פעמים בשבוע, ויש סכוי רב שהמצב הפיך לחלוטין בהצלחה

24/01/2018 | 08:20 | מאת: רונית

פרט כאן את שאלתך למומחה

רונית יקרה המדור אינו מיועד ממש להחליף ביקור במרפאה עם כל הפירוט שאת נותנת ובפירוט שכזה המענה הוא לדעתי אך ורק במרפאה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני