מעקב כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

02/01/2014 | 00:59 | מאת: רוני

שלום בן 39, עם עודף משקל, עושה מעקב חצי שנתי עקב כבד שומני ומוגדל עם הססננה משמעותית. בעבר בוצע בירור אוטואימוני ובדיקות לוירוסים, והיה תקין. מדי חצי שנה אני עושה US בטן, ובדיקת דם. אני יודע שהטיפול המיטבי לזה, זה הורדה במשקל, ואני עובד על זה (לא תמיד בהצלחה). כיום במאוחדת שינו את המדדים שנבדקים תחת פרופיל כבד, והורידו כמה מהם. ברצוני לשאול אלו בדיקות יש לעשות במעקב חצי שנתי? (מצ"ב רשימת בדיקות אפשריות, אם אפשר לציין איזה מהם יש לבדוק כחלק מהמעקב, או אם יש להוסיף משהו עליהם) AST ALT GGT ALP בילוריבין (ישיר- טוטאלי?) פריטין AFP אלבומין פרוטאין LDH תפקודי קרישה ספירת דם תודה רבה

לשמחתי אתה עושה את המעקב והטיםול הנכונים פעמיים בשנה תפקודי כבד פרופיל שומן וגלוקוז בצום ואחת לשנה US בטן ו AFP טיפולית הורדת משקל וספורט למרות זאת ממליץ על מעקב מסודר במרפאה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני