טיפול בסרטן אשכים

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

05/08/2013 | 11:00 | מאת: דנה

בן 41 עבר לפני כמעט שנתיים ניתוח לכריתת אשך עקב סמינומה טהורה. לאורך כל הדרך הסמנים תקינים. מאז במעקב פעיל. כעת, בבדיקת סיטי תקופתית נמצאה גדילה של שתי בלוטות לגדל 1.1 ס"מ *1.3 ס"מ. שאלותיי: 1. האם בדיקת PETCT היא טובה לסרטן מסוג זה כדי לקבוע אם בלוטה היא סרטנית? מה ניתן עוד לעשות כדי לוודא שבלוטה היא אכן סרטנית? 2. מה קצב גדילת בלוטות בסמינומה? רופא אחד טען כבר לפני חצי שנה שהבלוטות הן בגודל 1.1 ס"מ. רופא אחר טען כי גודלן רק 0.6 ס"מ. כיום הוא טוען לאחר שעבר פעם נוספת על הדיקות כולל הסיטי החדש שלפני שנה גודלן היה 0.6 ס"מ, לפני חצי שנה גודלן עלה ל- 0.9 ס"מ, וכיום הגיעו לגודל הנוכחי.האם חילוקי דעות כאלה נפוצים או שכדאי להתייעץ עם רדיולוג נוסף? 3. האם בלוטה שגודלה מעל 1 ס"מ נחשבת כסרטנית? 4. יש חילוקי דעות בין הרופאים לגביי שיטת הטיפול - הקרנה או כימותרפיה - הבנו שכימותרפיה במחלה זו היא מאוד אגרסיבית. מה תופעות הלוואי לגביי שתי שיטות הטיפול? האם נכון שנזקי הקרנות לטווח הארוך הן הרבה יותר גדולות מהחשש לגידולים אחרים באיזורים המוקרנים? 5. האם ידוע לכם על חידושים בתחום הטיפול בסרטן זה?

07/08/2013 | 11:46 | מאת: ד"ר רותם מרוז

דנה שלום, בדיקת ה – PET CT היא בדיקה טובה לסמינומה ומדגימה בלוטות חשודות ואתרי מחלה גם מעל לסרעפת. בדרך כלל לא מקובל לדגום את הבלוטות במקרים אלה. הטיפול המקובל במקרים אלה במרכזים רבים בארה"ב וגם בחלק מהמרכזים בארץ הוא טיפול קרינתי. האלטרנטיבה כפי שציינת היא טיפול כימותרפי. לכל אחד מהטיפולים אכן ישנן תופעות לוואי שונות, יש לשקול את תופעות הלוואי והסיכונים מול התועלת שמביא הטיפול, ומומלץ להתייעץ על המקרה הספציפי עם מומחה בתחום. קיימת חוברת של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן האשך, המפרטת את שיטות הטיפול, היתרונות והסיכונים, ומומלץ לעלעל גם בה. בברכה, ד"ר מרוז

מנהל פורום טיפול בסרטן