genomic testing

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

30/12/2014 | 16:56 | מאת: נ.ת

לאחר ניתוח להסרת גידול במוח, חשוד כGBM האם ואיפה אפשר לעשות בארץ בדיקות גנטיות מסוג foundation1 ו targetNow? אני יודעת שזה לא הפרוטוקול המקובל אבל האם אונקולוגים פתוחים לפעול לפי תוצאות בדיקות אלו? האם זה ישים בפועל או עדיין לא? בגידול כמו GBM הטיפול המקובל לא כל כך אפקטיבי ככה שנראה לי שאין לנו הרבה מה להפסיד... תודה מראש.

30/12/2014 | 21:34 | מאת: פרופ' עידו וולף

אין בעיה לבצע את הבדיקות- דרך חברת אונקוטסט טבע. חשוב לזכור שלפני שנותנים טיפולים שלא הוכחו ויעילותם לעיתים קרובות מוטלת בספק יש לתת את הטיפול היעיל והמוכח. לכן אנו נוהגים להתייחס לתוצאות הבדיקות רק בשלבים מתקדמים לאחר מיצוי הטיפולים הקיימים. הטיפול המקובל ב- GBM מנם לא מרפא אך יעילותו רבה ולא נכון לתת במקומו טיפולים ניסיוניים. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן