סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

16/06/2014 | 20:44 | מאת: מיכל

שלום רב, אמי בת 73 יש לה סרטן לבלב עם מעורבות כלי דם עברה טיפולים כימותרפיים משולבים (פוליפורינוקס)+הזרקת קפסולה ללבלב לאחר מכן ניסיון כריתה שכשל לאחר מכן 5 הקרנות ממוקדות ללבלב . הגידול הצטמצם . מאז כל 3 חודשים סי טי . (עבר שנה ו-3 חודשים ללא שום טיפול) . כיום הכאבים חזרו עשתה גסטרוקופיה וקולנוסקופיה הכל תקין . בסי טי האחרון מחודש שעבר אין שינוי משמעותי שרואים . אך נוספו קשריות בריאות בגודל 4 מ"מ אך גם אז היה לה קשריות בריאות שגילינו את המחלה ובניסיון כריתה לקחו ביופסיה וזה לא היה גידול סרטני . האונקולוגית החזירה אותה לטיפול שונה לג'מזר פעם בשבוע לאחר חודשיים סי טי נוסף . לעומת הטיפול הקודם המשולב שהיה יעיל מאוד והיא עברה אותו בסדר גמור . שאלותיי הן : 1 . איזה טיפול היית ממליץ להמשיך בשלב זה ? 2 . האם יכול להיות שהתפשט לריאות ? ואיך אפשר לדעת אם יש גרורות ? 3 . האם כדאי לבצע בדיקת גנטית שנקראית CTC כדי להתאים לה כימותרפיה ? תודה רבה .

18/06/2014 | 07:31 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב קשה להמליץ על טיפול מבלי לראות את החולה. ככלל, טיפול בגמזר הוא בחירה טובה המאזנת בין יעילות לבין תופעות לוואי. לגבי הריאות- עם הזמן ניתן יהיה לדעת בוודאות אם מדובר בגרורות או לא. בכל מקרה לגרורות קטנות בריאות אין השפעה על ההרגשה או על איכות החיים. בדיקת CTC עדיין אינה מוכחת בוודאות ונמצאת במחקר. ניתן להעזר בתוצאות אךעדיין לא באופן חד משמעי. בברכה עידו

26/06/2014 | 18:06 | מאת: מיכל

שלום שוב, בהמשך לשאלתי במידה והסרטן לבלב עם מעורבות כלי דם שלא ניתן כרגע לנתח שלח גרורות לריאות שעדיין קטנות בגודל 7 מ"מ אחרי שנה ו-9 חודשים מאז הגילוי ,בתור אונקולוג מה היית אומר או מציע לחולה? האם יש סיכוי להירפא אם נצליח להגיע לניתוח ? או שהטיפול עכשיו הוא רק הארכת חיים ? תודה .

01/07/2014 | 12:49 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב באופן כללי ניתן לאמר שלא ניתן לנתח סרטן לבלב כאשר יש גרורות. מטרת הטיפול היא אז הארכת חיים ולא ריפוי מלא. כמובן אינני יכול לענות לגבי המקרה הספציפי. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן